13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Pucnjava u SAD-u, najmanje 20 ubijenih

Pucnjava u SAD-u

Najmanje dvadeset ljudi je ubijeno, a od 50 do 60 ih je ranjeno u masovnoj pucnjavi koja se dogodila u srijedu u gradu Lewistonu u američkoj saveznoj državi Maine, objavio je CNN pozivajući se na više izvora iz policije.

Ured šerifa okruga Androscoggin objavio je dvije fotografije osumnjičenika na Facebooku, rekavši da je u bijegu. Zatražena je pomoć javnosti u identificiranju osumnjičenika na slici, bradatog muškarca u košulji dugih rukava i trapericama koji drži pušku.

Središnji medicinski centar u Lewistonu je priopćio da je u tijeku reakcija na masovnu pucnjavu te da vrši koordinaciju s područnim bolnicama za preuzimanje pacijenata.

List Sun Journal, pozivajući se na glasnogovornika policije u Lewistonu, izvijestio je o pucnjavi u dva različita objekta, uključujući i restoran. O događaju su obaviješteni i predsjednik SAD-a Joe Biden te guvernerka Mainea Janet Mills.

Američki predsjednik Joe Biden obavio je pojedinačne telefonske razgovore s guvernerkom Mainea Janet Mills, kao i sa senatorima Mainea Angusom Kingom i Susan Collins te kongresmenom Jaredom Goldenom, priopćila je Bijela kuća. Predsjednik je ponudio punu saveznu potporu nakon pucnjave.

Stotine policajaca sudjeluje u potjeri za Robertom Cardom, dok je stanovnicima Lewistona i susjednog grada Lisabona naređeno da se sklone na sigurno. Dva izvora iz policije potvrdila su za Associated Press kako se očekuje da će broj žrtava rasti.

Samo ove godine diljem SAD-a dogodilo se 35 masovnih pucnjava u kojima je ubijeno najmanje 188 ljudi.

Najčitanije