5 C
Kotor

Slušaj online radio

Sajam Najbolje iz Crne Gore u Podgorici

Najbolje-iz-Crne-Gore-Najbolje-iz-Crne-Gore

Tradicionalni, jubilarni, deseti sajam Najbolje iz Crne Gore, koji se ove godine održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, i ovog vikenda će u Big Fashion šoping molu okupiti rekordan broj izlagača iz svih krajeva zemlje.

Prošlosedmično izdanje sajma u City Mall-u, koje je otvorio direktor Direktorata za poljoprivredu Miroslav Cimbaljević, obilježila je besplatna degustacija kotorske krempite.

Cimbaljević je prilikom obraćanja poručio da je Crnoj Gori potrebno što više ovakvih sajmova, kako bi se na najbolji način stvorila direktna veza između proizvođača i kupaca i pospješila kupovina domaćeg.

Sjutra i u subotu posjetioci šoping mola će moći besplatno da degustiraju i kupe vrhunske, domaće, tradicionalne proizvode iz svih krajeva Crne Gore.

Na štandovima će se naći med i pčelinji proizvodi, pršut, različite vrste sireva, masline i maslinovo ulje, domaći sokovi, ljekovito bilje, voće i povrće, vino, organski proizvodi.

Sajam Najbolje iz Crne Gore, prema riječima organizatora, predstavlja idealnu priliku za proizvođače da se povežu, razmijene iskustva i identifikuju izazove sa kojima se suočavaju u proizvodnji i distribuciji, posebno u kontekstu aktuelne inflacije.

Ovaj događaj takođe omogućava izlagačima da uvjere posetioce u kvalitet i originalnost svojih proizvoda.

Cilj ovogodišnjeg sajma je da se dodatno podigne svijest potrošača o važnosti kupovine domaćih proizvoda.

– Želimo da crnogorski prehrambeni proizvodi postanu prepoznatljivi i rado viđeni u svakoj potrošačkoj korpi. Sajam Najbolje iz Crne Gore pruža jedinstvenu priliku da se zainteresovana javnost uvjeri u raznovrsnost i kvalitet crnogorske proizvodnje, a o tome svjedoči interesovanje od preko 20 hiljada posjetilaca koji svake godine posjete ovaj sajam – naveli su organizatori.

Najčitanije