32.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Pulski kupači zimskim plivanjem poželjeli sugrađanima sretnu Novu godinu

Pula novogodišnji kupači – foto Hina

Prvog dana 2024. godine, uprkos temperaturi mora od samo 13 Celzijevih stupnjeva i nešto nižoj temperaturi zraka, na pulskom kupalištu Mornar pedesetak kupača je tradicionalnim plivanjem i pjenušcem zaželjelo sugrađanima sretnu Novu godinu.

Tradicionalno, točno u podne, pulski kupači su uz otvaranje pjenušca zaželjeli sretnu, zdravu i uspješnu 2024. godinu te otplivali uobičajenu zimsku rutu.

Kupači su bez zadrške skinuli odjeću i ušli u more koje nije bilo prehladno za ovo doba godine, a pratile su ih brojne novinarske ekipe te bodrili publika i prijatelji.

Pula novogodišnji kupači – foto Hina

“Ima nas desetak koji se stalno kupamo zimi. Sve je više mladih, i jednostavno uživamo u tome”, rekle su Klara Grahovac i Orietta Marušić, dodavši kako im je to bilo drugo novogodišnje kupanje. “Ovo radimo jer volimo izazove, lijepo nam je i družimo se i stoga, zašto ne okupati se na prvi dan godine”, poručile su.

“Najviše nas je bilo 2019., više od stotinu, a na kupalištu Mornar se skupljaju prigodno gotovo svi plivači koji plivaju tijekom godine i na drugim plažama, rekao je Sandi Pranić koji se plivanjem bavi više od trideset godina.

Izvor:Hina

Najčitanije