17 C
Kotor

Slušaj online radio

Purgatorije – Premijerno izvođenje predstave “Zajedno” oduševilo publiku u Tivtu

Prmijera predstave Zajedno

U Centru za kulturu Tivat u nedjelju je održana premijera pozorišne predstave  “Zajedno”, rađene u koprodukciji CZK Tivat, Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad, Beoarta Beograd i Kulturnog centra Pančevo.

Predstava je izazvala pozitivne reakcije publike koja je sa sinošnje predstave izašla sa osmjehom na licu, a zadovoljni su i producenti i glumci jer se očekuje da će predstava dugo trajati.

Goran Božović direktor Centra za kulturu Tivat kazao je, nakon premijere, da je zadovoljan jer je riječ o uspješnoj koprodukciji koja je iznjedrila dobar pozorišni komad za koji očekuje da će se dugo i uspješno izvoditi.

“Centru za kulturu Tivat ovo je druga premijera u okviru ovogodišnjeg izdanja Purgatorija i na tu činjenicu smo jako ponosni. Za ovu predstavu imamo odličan tekst, bravurozne glumce, jako dobro rediteljski uklopljenu priču i zaista sam ponosan na ovo pozorišno ostvarenje koje će imati svoj život na redovnom repertoaru Srpskog narodnog pozoriša a siguran sam da će posjećivati i brojne festivale u regionu. Mi ćemo se truditi da za crnogorsku publiku, kad god je to moguće, predstavu dovedemo i prikazujemo i kod nas”

Prmijera predstave Zajedno

I režiserka predstave “Zajedno” Jana Maričić zadovoljna je reakcijom publike nakon premijere obzirom na to da se radi o jednoj duhovitoj porodičnoj drami.

“Nakon dvomesečnog procesa rada u Novom Sadu zaista smo lepo dočekani ovde u Tivtu gdje smo imali savršene uslove za rad kako bi obnovili, odnosno priveli kraju predstavu i izveli premijeru večeras” kazala je Maričić.

Očigledno je da su i publika, ali i glumci na sceni uživali vešeras rekao je Milovan Filipović direktor drame Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad, što je, ističe, uvijek dobar znak.

“Jasno je po strukturi produkcije da će se ova predstava dosta igrati i u Crnoj Gori i u Srbiji ali i državama regiona. Njena jednostavnost i u sadržajnom i u produkciskom smislu će sigurno olakšati njen prijem kod publike. Ja mogu da budem prezadovoljan onim što sam video večeras i jedva čekam da vidim reakciju publike nakon premijere u Novom Sadu” kaže Filipović.

CZK Tivat

Glumica Jasmina Večanski ističe da su glumci u predstavi i očekivali ovako dobar prijem kod publike, dodajući da ovdje ne igraju prvi put već da znaju i ovu publiku i prostor.

Boris Mišković direktor Beoarta 2015 i jedan od producenata predstave kaže da su prisutni u Sali imali priliku da vide jednu dinamičnu, pametnu, životnu, duhovitu predstavu koja je u tih sat vremena koliko je trajala “sve nas natjerala da prepoznamo neke segmente iz naših života”.

Izvor:CG News

Najčitanije