16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

„Put pisma – pisma bokeljskih pomoraca 1830-1890“

Put pisma
Put pisma

„Put pisma – pisma bokeljskih pomoraca 1830-1890“ naziv jer izložbe koja će biti otvorena u galeriji „Novi to sam ja“ u subotu 10. decembra, sa početkom u 19 sati. U izložbenoj postavci naći će se pisma koja pripadaju čuvenoj kolekciji proslavljenog novskog filateliste i pomorskog kapetana Toma Katurića.

Svi zainteresovani posjetioci imaće čast i privilegiju da pogledaju jedinstvenu zbirku pisama nastalih u XIX vijeku, koja svjedoče o kulturi Bokelja tog vremena. Ista će ih provesti kroz bogat kulturni duh naše Boke, na nesvakidašnji način, i pružiti im izuzetnu priliku da putem pisane riječi osjete brojne dragocjene segmente ovog podneblja.

Tomo Katurić
Tomo Katurić

Tomo Katirić je predsjednik Saveza filatelista Crne Gore, počasni član Kraljevskog filatelističkog društva u Londonu, član Evropske akademije filatelije u Parizu, nosilac Ordena zasluga za narod… Njegove kolekcije izlagane su u metropolama širom svijeta i nagrađene su brojnim zlatnim medaljama i priznanjima na internacionalnim filatelističkim takmičenjima (Atina, London, Njujork, Melburn…).

Izložbena postavka se može pogledati do 31. decembra, svakog dana (osim nedjelje i ponedjeljka) u periodu od 9-20 sati.

Organizatori izložbe su galerija „Novi to sam ja“, pokrovitelji Sekretarijat za kulturu Opštine Herceg Novi i Turistička organizacija Herceg Novi.

Najčitanije