12.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Putin: Rusija spremna pregovarati oko Ukrajine

Vladimir Putin – foto EPA

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da je Rusija spremna pregovarati sa svim stranama uključenima u rat u Ukrajini, ali da su Kijev i njegovi zapadni podupiratelji odbili pregovore.

Ruskom invazijom na Ukrajinu 24. februara započeo je najsmrtonosniji sukob u Europi od Drugog svjetskog rata i najveći sukob između Moskve i Zapada od Kubanske raketne krize 1962.

Ratu se, zasad, ne nazire kraj.

Kremlj poručuje da će se boriti dok se ne ostvare svi njegovi ciljevi, dok Kijev kaže da neće stati dok ne oslobodi cijelu Ukrajinu, uključujući Krim koji je Rusija anektirala 2014.

“Spremni smo pregovarati sa svima uključenima o prihvatljivim rješenjima, ali to ovisi o njima. Nismo mi ti koji odbijaju pregovarati, već oni”, rekao je Putin državnoj televiziji Rusija 1 u intervjuu emitiranom u nedjelju.

Putin je rekao da Rusija djeluje u “pravom smjeru” u Ukrajini jer Zapad, predvođen Sjedinjenim Državama, pokušava rascijepiti Rusiju.

“Vjerujem da djelujemo u pravom smjeru. Branimo naše nacionalne interese, interese naših građana, našeg naroda i nemamo drugog izbora nego zaštititi naše građane”, rekao je Putin.

Izvor:Hina

Najčitanije