8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Putin uveo sankcije Zapadu

Putin – foto EPA

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je novu uredbu o ekonomskim sankcijama, kojom se naređuju sankcije kao odgovor na “neprijateljske akcije stanovitih stranih država i međunarodnih organizacija”, javlja Sky News.

Zapadne zemlje uvele su niz oštrih sankcija ruskim državnim kompanijama i dužnosnicima povezanima s Kremljem zbog ruske invazije na Ukrajinu, koja je počela krajem februara.

Prema novoj uredbi koju je Putin danas potpisao, Rusija će zabraniti izvoz proizvoda i sirovih materijala osobama i entitetima koje je odlučila sankcionirati. Imena tih osoba i entiteta nisu uključene u tekst uredbe, navodi Reuters. No uredba daje ruskoj vladi 10 dana da sastavi popis onih koji će biti sankcionirani te da definira “dodatne kriterije” za niz transakcija koje bi u budućnosti mogle biti ograničene sankcioniranima.

Nova uredba također zabranjuje financijske transakcije sa strancima i kompanijama s popisa sankcioniranih te dozvoljava ruskim kompanijama i osobama koje su na udaru zapadnih sankcija da ne ispunjavaju ugovorne obaveze prema onima na ruskom popisu sankcija.

Izvor:Hina

Najčitanije