20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Radak Kukavičić: Prihodi od turizma za šest mjeseci ove godine porasli za 50 miliona eura

Kotor – foto Boka News

Ukupni prihodi od turizma za prethodnih šest mjeseci iznose 250 miliona eura, a to je 50 miliona više nego prethodne godine, kazala je direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO) Željka Radak Kukavičić.

Ona je saopštila da su ukupni prihodi od turizma za šest mjeseci ove godine porasli za 50 miliona eura, u odnosu na prethodnu godinu.

“Kad govorimo o ukupnim, namjenskim prihodima, među kojima je najznačajniji segment boravišna taksa, zaključno sa septembrom prihodi su veći 20 odsto u odnosu prošlu godinu”, istakla je Radak Kukavičić.

Crna Gora u septembru, kako je rekla, bilježi rast broja turista u prosjeku od oko 17 odsto, što nije čudno, budući da sezone počinju ranije, a završavaju se kasnije.

Predsezona je, kaže ona, bila jako dobra, a posljednji podaci pokazuju da su u tom periodu imali oko 2,5 miliona noćenja i oko 700.000 turista.

Od tog broja, kaže ona, više od 67 posto bilo smješteno u hotelima.

Kad je riječ o strukturi gostiju, s posebnim zadovoljstvom je istakla da Crna Gora ima sve više turista sa dalekih tržišta, poput Kine, Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), čak i Amerike.

Sada slijede pripreme za zimsku sezonu koja je pred nama, a od oktobra kreću sajamski nastupi.

Izvor:rtcg

Najčitanije