23.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Radionice na Tivatskim solilima u sklopu projekta “Endemic pathway – Put endema” oduševile najmlađe

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore u sklopu projekta “Endemic pathway – Put endema” skraćeno „ePATH“, koji se realizuje u okviru Programa prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020, organizovalo je drugi ciklus trodnevnih Radionica za endemske vrste i prirodno nasleđe u posebnom rezervatu prirode “Tivatska solila”, u periodu od 31.05.2022. godine do 02.06.2022. godine.

Cilj predstavljanje endemskih i ugroženih vrsta ptica, insekata, biljaka i prirodnog nasleđa na inovativan i drugačiji način kroz zanimljive edukativne obilaske, edukativno-kreativne radionice, likovne radionice, sportsko-rekreativne radionice kao i kulturno umjetnički program.

Tema koja je izazvala posebnu pažnju kod djece su bili insekti, a obuhvatile su predavanja i obilazak terena, edukativno – kreativne i likovne radionice, sportsko – rekreativnu radionicu – joga, te kulturno – umjetnički program – folklor.

Radionica – Solila

Preko 50 učesnika iz OŠ “Branko Brinić” iz Radovića i JPU “Bambi” iz Tivta su istraživali čarobni svijet leptira, vilinih konjica i drugih insekata u pratnji entomologa dr. Bogića Gligorovića. Za folklorni nastup bio je zadužen KUD “Boka” Tivat.

Projektne aktivnosti se nastavio i u Makarskoj gdje je se od 01. do 03.06. u Biokovskom botaničkom vrtu Kotišina održati radionice i takmičenje u posmatranju biljaka, od 07. do 09.06. u Parku prirode Hutovo blato će se organizovati radionice, kamp i takmičenje u posmatranju ptica, saopštili su.

Najčitanije