24 C
Kotor

Slušaj online radio

Radojević: Ispovijest Marković Perić sadrži brojne nepotpune i neistinite podatke

Nemanja Radojević

Na današnjoj konferenciji za medije NKT, Nemanja Radojević pomoćnik direktora Kliničkog centra Crne Gore, osvrnuo se na ispovijest doktorke Svetlane Marković Perić, supruge prve žrtve koronavirusa u Crnoj Gori.

“Njena ispovijest sadrži brojne nepotpune i neistinite podatke i ovdje sam ispred svih kolega koji su učestvovali u liječenju da upotpunim priču. Nakon što je bolestan čovjek došao iz Srbije, ona je svoga supruga odlučila da liječi u kućnim uslovima. Kada se njegovo stanje pogoršalo on je odmah primljen u KCCG gdje je poslije nekoliko sati umro. Razlog smrti je zakašnjeli prijem. Ostaje nepoznanica da li bi situacija bila drugačija da je pacijent na vrijeme hospitalizovan”, rekao je Radojević.

On je poručio da nijedan doktor nikada nije objavio ime, niti bilo koji lični podatak oboljele, a kamoli preminule osobe.

“Obdukciju sam ja uradio, bilo je obavezno. Zakon o zdravstevnoj zaštiti ne podrazumijeva pristanak porodice za vršenje obdukcije”.

Radojević je rekao da je Marković Perić pružena sva podrška kada je u pitanju sahrana njenog supruga.

“Vjerujem da je koleginici bilo teško, da se srela sa mnogo neprijatnosti, ali nije se na njoj sve slomilo. Minimalno što zahtijevamo je kolegijalnost i korektnost”, kazao je Radojević.

Najčitanije