19.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Radovići – porušeno više bespravno sagrađenih objekata na džavnom zemljištu

Rušenje objekata – Radovići

Operativa i mašine državne firme „Zaštita prostora Crne Gore“ d.o.o. iz Podgorice danas su su u Radovićima kod Tivta porušile više bespravno sagrađenih objekata na džavnom zemljištu.

U javnosti nenajavljenoj akciji rušenja, asistirala je i tivatska policija, a sve je kako nezvanično saznajemo, prošlo bez incidenata jer srušeni objekti nisu bilki primarna mjesta stanovanja njihovih investotora, već vikednice ili budući apartamansko-turistički kapaciteti.  Rušenja su obavljena na katastratskoj parceli 424/10 KO Nikovići, površine 54.474 metra kvadratna,  koja je u državnom vlasništvu i nad kojom isključivo pravo raspolaganja  ima Vlada Crne Gore.

Parcela koja je u naravi „šuma 3.klase“, u proteklih par godina je intenzuovno devastirana jer je na njoj uveć u manjoj ili većoj mjeri, ugrubo izgrađeno najmanje sedam objekata koji su podignuti mimo važeće planske dokumentacije, a o čemu su „Vijesti“ ranije pisale.

Rušenje objekata – Radovići

Od ovdje započetih bespravnih objekata  su većina „kuće za odmor“, odnosno vikendice čiji su investitori ljudi iz Crne Gore, Srbije ali i iz Evrope. Međutim, ovdje je ugrubo već bio izgrađen i suteren i prizemna etaža jednog mnogo većeg objekta – najvjerovatnije stambene zgrade, koja je u osnovi dimenzija najmanje 30 sa 15 metara i koja se kompletna nalazi na državnom zemljištu. Investitor te velike zgrade je prema nezvaničnim informacijama, izvjesni Slavko Labović iz Kolašina, a njegova bespravna građevina juče se prva našla na meti pikamera i bagera džavne firme koja radi po nalogu Građevinsko-urbanističke inspkecije Ministarstva ekologije, prostornog planirananja i urbanizma (MEPU). Iz tog ministarstgva koje vodi Ratko Mitrović juče se nisu zvanično oglašavali u vezi rušenja bespravnih objekata na državnoj zemlji u Krtolima kod Tivta, niti su objavioli spisak sa imenima investitora tih objekata.

Najčitanije