12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Dramatičan let za Tivat: Grom udario u avion sa hrvatskim vaterpolistima, putnici u panici vrištali

Avion-let

Vaterpolisti hrvatskog Juga imali su juče dramatičan let pri povratku iz Beograda prema Tivtu, nevrijeme je prouzrokovalo turbulencije, a dogodio se i udar groma u avion.

Golman Antonio Vukojević prepričao je za Dubrovački vjesnik kakva je bila situacija u avionu koji se našao na meti groma.

“Krenulo je sve tako da je let već na početku kasnio nekih sat vremena, zbog nevremena u Tivtu. Čim smo poletjeli, pilot je upozorio da nas očekuju nevrijeme i jak vjetar. Sve je bilo u redu prvih dvadesetak minuta leta, a onda se dogodio udar groma u krilo. Nakon toga smo nastavili letjeti, uz stvarno nenormalne turbulencije. Valjali smo se s jedne na drugu stranu aviona, a kako je vjetar bio prejak, pilot je podigao avion malo više. No, ljudima je dolazila muka, povraćali su, tražili vrećice…Dosta ih je i vrištalo, bila je stvarno panika. Pilot je na kraju odlučio sletjeti u Podgoricu. Veliko olakšanje smo osjetili kad smo se konačno prizemljili”, prisjetio se Antonio koji sa suigračima već sutra ujutro opet sjeda u avion.

Direktor VK “Jug”, Ognjen Kržić za Dubrovnik Net je rekao da nakon jučerašnjeg leta “danas mnogi od putnika slave svoj drugi rođendan”.

“Ovo što smo juče doživjeli nikad nisam doživio. Ljudi su povraćali, vrištali, nekontrolisano se dizali sa svojih sjedišta u vikali da moraju izaći”, ispričao je Kržić.

Najčitanije