11 C
Kotor

Slušaj online radio

Radulović: Odbori direktora na “testu” nakon godinu rada

Filip Radulović- foto: MSP

Rad odbora direktora u državnim kompanijama, koje posluju u okviru Ministarstva saobraćaja i pomorstva, nakon godinu rada biće analiziran, poručio je resorni ministar Filip Radulović.

Radulović je tokom predavanja studentima Ekonomskom fakulteta u Podgorici, koji nastavu prate na engleskom jeziku, kazao da će svi odbori koji ne pokažu rezultat u prvih godinu rada, biti smijenjeni.

“Moramo da promijenimo dosadašnju praksu da se u odborima direktora sjedi zbog mjesečne naknade. Mislim da u Crnoj Gori ima dosta mladih i obrazovanih ljudi kojima treba dati šansu, a siguran sam da će u narednim godinama mjesta biti i za nekog od vas”, poručio je Radulović.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva, kazao da su u deset od 11 kompanija u okviru tog resora promijenjeni odbori direktora.

“U svim odborima direktora sjedi jedan broj profesionalaca i mislim da to treba da bude praksa u narednom periodu. Moramo više poštovati znanje nego politiku”, smatra Radulović.

On je studentima održao predavanje na temu Project management, a prenio je i svoja iskustva tokom rada u kompaniji Tesla.

Tokom posjete Ekonomskom fakultetu, Radulović je razgovarao sa dekanom Mijatom Jocovićem.

Najčitanije