16 C
Kotor

Slušaj online radio

Novi protest u Radanovićima zbog izgradnje bulevara, brze saobraćajnice i gasovoda kroz Grbaljsko polje

Tivat- foto Boka News

Protest koji organizuju NVO “Bulevar Grbalj“, NVO „Jaz-Mrčevo polje“ i NVO „Jaz Plaža“ biće održan u subotu, 2. marta u 12 sati kod Osnovne škole “Nikola Đurković” u Radanovićima.

Mještani će, kako je najavljeno, protestvovati zbog izgradnje bulevara kroz Grbalj i eventualne izgradnje brze saobraćajnice kroz Gornjogrbaljska sela, kao i zbog izgradnje trase gasovoda kroz Grbaljsko polje.

Pomenute nevladine organizacije podsjećaju da su uputile hitan apel vodećim institucijama Crne Gore, uključujući predsjednika, premijera, ministre i lokalne vlasti, povodom planova izgradnje tranzitne, brze i visoko prometne ceste između Tivta i Jaza kroz gusto naseljena područja.

“Dana 6. Februara. 2024. godine obavijestili smo vas putem e-maila o našem Zahtjevu za prijem kod vas zbog našeg neprihvatanja izgradnje bulevara-tranzitne, brze inajprometnije ceste u Crnoj Gori Tivat – Jaz kroz gusto naseljena mjesta. Tu poruku nažalost nijesmo poslali predsjednici Skupštine Opštine Kotor G-djici Maji Mršulji. Odgovor putem e-maila i u pismenoj formi primili smo jedino od Ministra saobracaja i pomorstva Filipa Radulovića. Jednostavno i kratko rečeno G-din Radulović kaže da je sve urađeno po UT uslovima, da su urađene sve neophodne studije i elaborati itd.”, navode u saopštenju za medije.

Izgradnja bulevara Tivat – Jaz

Primjera radi, kako dodaju, ne mogu prihvatiti konstatacije u studijama i elaboratima odgovornih i strucnih lica da je jedna takva tranzitna, brza i najprometnija saobraćajnica u Crnoj Gori dobra i bogom dana za građane kojima prolazi kroz dvorište i pored kućnog praga.

Podsjetimo, zbor Grbljana održan je 21. februara ove godine, na kome je odlučeno da se novi protest održi u subotu, 2. marta u Radanovićima.

“Mi smo vjekovima na svojim ognjištima i nemamo alternativu i zato ne prihvatamo da nam se ugrožava zdravlje i život naših porodica”, poručili su mještani Grblja.

Izvor:RTV Budva

Najčitanije