15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Rafaela Pina Lazarević predsjednica Hrvatskog građanskog društva Crne Gore

Nova predsjednica Hrvatskog građanskog društva Crne Gore (HGD CG) je Rafaela Pina Lazarević iz Kotora, tako su u petak odlučili članovi Upravnog odbora Društva.

Rafaela Pina Lazarević, turizmolog po struci, poznata je kotorska aktivistkinja, bivša potpredsjednica Opštine Kotor i matičar, danas umirovljenica, funkciju predsjednice HGD obavljati će u narednom četvorogodišnjem periodu.

Za potpredsjednika Društva izabrana je Jovo Miajlović iz Bijele, suosnivač BCM pomorske agencije, predsjednik skupštine Udruženja pomorskih agenata Crne Gore.

„Želim da se zahvalim na ukazanom povjerenju. Kao Društvo nastaviti ćemo da razvijamo saradnju između crnogorskog i hrvatskog naroda, da zastupamo na pravi način Hrvate u Crnoj Gori, a kao predsjednica potruditi ću se da nastavim raditi sve ono što su radili dosadašnji predsednici, učiniti sve da se ovo Društvo ne ugasi i nastavi svoju uspješnu misiju koja traje već osamnaest godina. Opstanak HGD-a zavisi od finacijske konstrukcije, u tom smislu pokušat ćemo objezbjediti sredstva kako bi Društo nesmetano radilo, Hrvatski glasnik nastavio da redovno izlazi, Mandolinski orkestar da normalno funkcionira. Ovaj Upravni odbor će nastojati da opravda povjerenje, da svojim radom privuče što više mladih, da radimo u interesu očuvanja identiteta i artikulišemo interese Hrvata u Kotoru, Boki kotorskoj i Crnoj Gori“ – kazala je novoizabrana predsjednica HGD-a Pina Lazarević.

Prema Statutu HGDCG svake četvrte godine predsjednik se bira iz reda članova Upravnog odbora.

U predhodnom četvorogodišnjem mandatu HGD CG uspješno je vodio je predsjednik Marijo Brguljan, koji se nije kandidirao za još jedan mandat zbog zauzetosti poslom kojim se bavi. Na današnjoj sjednici Upravnog odbora Brguljanu je za uspješan rada uručena zahvalnica.

UO HGD 2019.

Hrvatsko građansko društvo Crne Gore osnovano je 2001. godine i nevladina je i neprofitabilna udruga koja okuplja Hrvate, sa svrhom očuvanja i promoviranja kulturne baštine Hrvata u Crnoj Gori kao autohtonog naroda.

Najčitanije