27 C
Kotor

Slušaj online radio

Raspisan tender za avanturistički park na Vrbanju

Aavanturistički park

Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog objavila je tendere za nabavku i montažu opreme i izvođenje radova na izgradnji avanturističkog parka na Vrbanju, u okviru realizacije projekta “Adriatic canyoning“.

Tenderi su objavljeni u skladu sa usvojenim akcionim planom i planiranom dinamikom realizacije aktivnosti na projektu, koji je za finansiranje odobren iz pretpristupnih fondova EU na prvom pozivu za dostavu ponuda kroz program prekogranične saradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020.

Kako navode iz Agencije, ova dva tendera ključni su za benefite koje će grad i zaleđe ostvariti iz projekta. Sve nabavke sprovode se u skladu sa jasno utvrđenim EU procedurama – za izvođenje radova upućen je poziv potencijalnim ponuđačima da dostave svoje ponude, a za nabavku opremen objavljen je javni poziv.

Kroz projekat je planirana izgradnja avanturističkog parka na Vrbanju – na 7.000 m2 u bukovoj šumi, sjeverozapadno od takozvane Šteficine kuće, na 1100m nadmorske visine.

“Za izvođenje svih radova maksimalno će se koristiti tradicionalni materijali, koji ne narušavaju vizure lokacije – drvo, kamen, šljunak.

Avanturistički park na Vrbanju, iz projekta

Ukupna vrijednost „Adriatic canyoning“ projekta je 1.879.251 eura, od čega je sufinansiranje iz EU sredstava 1.597.363 odnosno 85 odsto. Iz ukupnog budžeta projekta za avanturistički park na Vrbanju opredjeljeno je 305.000 eura”, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Najčitanije