13.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Raspisan tender za izradu idejnog rješenja i glavnog projekta zaobilaznice oko Herceg Novog

Herceg-Novi-Luštica
Uprava javnih radova objavila je tender za izradu idejnog rješenja i glavnog projekta zaobilaznice oko Herceg Novog, od Sutorine do Zelenike. Vrijednost javne nabavke je 544.500 EUR, sa uračunatim PDV-om.

U projektnom zadatku navedeno je da je izgradnja opštinske obilaznice planirana kroz više faza.

Prva faza sa podfazama podrazumijeva izgradnju saobraćajnice čija trasa prolazi kroz dio zapadnog rejona – Sutorinu, sjevernim dijelom središnjeg rejona i završava u južnom dijelu istočnog rejona, u Zelenici. Trasa saobraćajnice je Sutorina – Sušćepan – Zirine – Podi – elenika, u ukupnoj dužini 10,5km.

Projektnim rješenjem potrebno je obuhvatiti izgradnju elemenata transportnog sitema koja osim izradu trase saobraćajnice sa pratećim objektima, traba da sadrži i biciklističke staze, javnu rasvjetu, trotoare i druge elemente a sve u skladu sa preporpukama datim ubanističko tehničkim uslovima.

Projektant je dužan obraditi minimum tri varijantna rješenja trase saobraćajnice sa pripadajućim objektima na trasi i objektima (mostovi, vijadukti, nadvožnjaci, podvožnjaci preko 15 m i tuneli) na nivou idejnog rješenja.

Kako je navedeno, tačne stacionaže početka i kraja dionice definisaće se pri izradi projektne dokumentacije, a na osnovu geodetskih terenskih snimanja postojećeg stanja i u skladu sa propisima za predmetnu vrstu projektne dokumentacije.

Ponude se dostavljaju najkasnije do 10. marta.

Izvor:eKapija

Najčitanije