14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Rayanair pojačava linije u regionu

Piloti – Cockpit – photo Alexey Y. Petrov / shutterstock.com

Niskotarfini avio prijevoznik Rayanair širi svoje poslovanje u Hrvatskoj, ali i u zemljama u susjedstvu, Srbiji i Crnoj Gori, te Bosni i Hercegovini. U Sloveniji ova povoljna komapnija još nije prisutna. Avio kompanija Ryanair nastavit će se razvijati u zemljama bivše Jugoslavije u sljedećim mjesecima, neovisno i putem svojih podružnica.

Uz nove rute koje su već najavljene, slijedi ih još, posebice prema Bosni i Hercegovini, piše portal EX-YU Aviation. Niskotarifni zračni prijevoznik sljedeće godine putem svoje podružnice Lauda uvodi novu liniju od Beča do Banje Luke, a također će najaviti još jednu novu rutu sljedećih dana.

Očekuje se da će Ryanair također zaključiti sporazum sa Zračnom lukom Mostar o pokretanju usluga u tom gradu.

Ryanair je ove godine značajno povećao poslovanje u Hrvatskoj, prije svega u Zadru, i planira nastaviti širenje. Kompanija je ove godine na svojim linijama za Hrvatsku prevezla oko 550.000 putnika. Od osam novih linija koje su u Zadru pokrenute prošle ljetne sezone, očekuje se da će se sve nastaviti 2020. godine, osim Hamburga. Također, Lauda će uvesti letove iz Beča u Zadar i u Dubrovnik.

Ryanair je ove godine započeo operacije u Dubrovniku letovima iz Dublina. Kompanija je objavila da je održala pozitivne razgovore s hrvatskim ministrom turizma o dugoročnom rastu prometa i razvoju ruta.

U Srbiji će Ryanair ove zimske sezone nakon uvođenja letova s Malte u studenom proširiti svoje poslovanje na aerodromu Konstantina Velikog u Nišu, što će u siječnju pratiti nova usluga iz Frankfurt-Hahna, te će se natjecati izravno s Air Serbijom i njenom novom linijom za Njemačku.

S druge strane, prijevoznik je planirao letove iz Stockholma do Niša samo do kraja zimske sezone 2019./2020.

Ryanair je u Crnoj Gori postao treći po broju ponuđenih kapaciteta, iza Montenegro Airlinesa i Air Serbije. Niskobudžetna zrakoplovna kompanija prestigla je Turkish Airlines i ove godine planira prihvatiti više od 175.000 putnika na svojim letovima u Podgoricu, u odnosu na 150.000 u 2018. godini.

Za sljedeću godinu, Ryanair najavljuje pokretanje leta iz Dublina do glavnog grada Crne Gore, čime postaje prva zrakoplovna kompanija koja će povezala Irsku i Crnu Goru redovitim zračnim linijama. U Sloveniji Ryanair bi se nakon propasti Adria Airwaysa mogao ponovno pojaviti u ljubljanskoj zračnoj luci. Slovenija je jedina država članica EU u koju taj niskobudžetni zračni prijevoznik ne leti.

Najčitanije