22.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotoru međunarodno priznanje Swiss Tourism Award

Kotoru međunarodno priznanje Swiss Tourism Award

Predstavljanje turisičke ponude na teritoriji cijele kotorske opštine nagrađeno je na internacionalnom događaju „I Viaggiatori” u Luganu. Od ukupno 160 izlagača prezentacija Kotora uvrštena je među 10 najboljih kojima je pripalo međunarodno priznanje „Swiss Tourism Award”.

Naš grad je ovim povodom prikazan kroz kampanju „Scopri la bellezza dei villaggi di pescatori”, koju je prezentovala direktorica TO Kotor Ana Nives Radović, a koja je namijenjena upravo onima koji tragaju za alternativnim, mirnijim mjestima za odmor, sa autentičnim iskustvima.

Promotivne aktivnosti koje omogućava ovaj događaj usmjerene su na predstavljanje posebnim ciljnim grupama koje preferiraju putovanja na destinacije na koje ne može naići u najistaknutijoj ponudi vodećih tur-operatora.

Ciljna grupa ovako kreirane kampanje su stanovnici juga Švajcarske i sjevera Italije, pretežno stariji od 45 godina, sa mjesečnim primanjima iznad 5.000€ i najmanje dva rekreativna putovanja van zemlje tokom godine, koji su i najbrojniji među više od 20.000 posjetilaca ovog događaja. Njima su u kotorskoj opštini najprimamljivije destinacije Bigova, Stoliv, Ljuta i Morinj, autentična gastro i eno ponuda, lokalni običaji i rekreacija u prirodi na lokacijama za fotografisanje pejzaža.

U anketnom istraživanju urađenom tokom ovog događaja ustanovljeno je i da dnevna potrošnja ovakvih turista u mediteranskim gradovima iznosi više od 200€, da preferiraju putovanje automobilom i da ih najviše interesuje aktivni odmor.

Najčitanije