18 C
Kotor

Slušaj online radio

Reagovanje JP za upravljanje morskim dobrom Crne Gore na Inicijativu GP URA

Plaža Budva- foto Boka News

Iz JP za upravljanje morskim dobrom Crne Gore danas su reagovali na inicijativu za pomoć turističkoj privredi, GP URA.

Na osnovu člana 21. Statuta Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, a saglasno Zaključcima koje je Vlada Crne Gore usvojila na sjednici od 19.03.2020. godine, Upravni odbor je na sjednici održanoj 25.03.2020. godine donio zaključke u cilju ublažavanja negativnih ekonomskih efekata nastalih usljed pandemije novog korona virusa, i to:

–  Korisnicima/zakupcima  omogućava se odlaganje plaćanja obaveze naknade za korišćenje morskog dobra/zakupnine  za period od 90 dana, počev od 01.aprila 2020.godine;

– Korisnici/zakupci kojima  dospjeva obaveza plaćanja naknade za korišćenje morskog dobra/zakupnine u periodu od 90 dana, počev od 01. aprila 2020.god. mogu elektronskim zahtjevom, tražiti odlaganja plaćanja naknade za navedeni period.

– U slučaju da  su već zapremljene bankarske garancije za plaćanje u ratama Javno preduzeće je saglasno da se izvrši zamjena  i usklađivanje istih  prema novoj dinamici dospjeća rata.

– Korisnici/zakupci koji su u proceduri ili će tek pristupiti zaključenju Aneksa ugovora ponuditi mogućnost odlaganja plaćanja obaveza za period od 90 dana.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore će pratiti dalji razvoj situacije i postupati u skladu sa istom, poručuju iz ovog preduzeća.

Najčitanije