16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Reagovanje – M. Abović: Lični interesi pojedinaca neće i ne mogu biti iznad javnog interesa

Nepropisno parkiranje u Tivtu

Bilo je prilično nepametno od strane rukovodstva Opštine Tivat (premda stvarno rukovodstvo Opštine Tivat čini Odbor povjerenika, koji je nedavno- po drugi put- imenovan od strane Vlade Crne Gore; rukovodstvo Opštine Tivat koje je objavilo saopštenje na koje ovdje repliciram ništa, nažalost, nije konkretno uradilo da se suprotstavi ovom flagrantnom kršenju izborne volje građanâ Tivta i lokalne autonomije) da objave saopštenje u kojem se ja, građanin Miomir Abović, markiram kao neko „ (…) ko ne može biti iznad zakona može i čiji “(…) primitivni pritisci, ucjene i javno izrečene prijetnje ne mogu i neće uticati na rad ove službe i takvi će slučajevi ubuduće biti prijavljeni nadležnim organim. Lični interesi pojedinaca neće i ne mogu biti iznad javnog interesa”, poručuje Miomir Abović u reagovanju Opštine Tivat: Prijetnje i ucjene ne utiču na rad tivatske komunalne policije.

Za nepametnu odluku rukovodstva Opštine Tivat da uđe u javnu polemiku sa mnom ja, međutim, nisam kriv. Tivćanke i Tivćani odlično znaju koliko je građanin Miomir Abović svih ovih godinâ bio i koliko je sad “iznad zakona”, te koliko sam pokušavao i pokušavam da utičem na rad službi u Tivtu. To što se ne miješam u rad službi u Tivtu ne znači, međutim, da ću nezainteresovano gledati na slučajeve selektivne pravde i teške nepravde, pogotovo kada se ti slučajevi na neki način dotiču mene lično.

Poslije ovog- za njih krajnje štetnog, nepotrebnog i, kako sam kazao, nepametnog- saopštenja rukovodstva Opštine Tivat građanke i građani Tivta dužni su da saznaju punu istinu o onome što stoji u pozadini tog saopštenja i navodnih “primitivnih pritisaka, ucjena i prijetnji” koje vršim na Komunalnu policiju Opštine Tivat. A radi se o sljedećem: u nedjelju 24.07. tekuće godine jednoj mojoj prijateljici službenik Komunalne policije Tivat- na potezu kod “Bankine” u Lepetanama, gdje se, što svako u Boki zna, svi nepropisno parkiraju (a ovdje bi bilo umjesno postaviti i pitanje kako je rukovodstvo Opštine Tivat pristalo i/ili dozvolilo da se izda dozvola za rad otvorenom šanku u krivini uz magistralu, na lokaciji na kojoj nema mjesta za parkiranje. Ali to je već neka druga priča)- napisao je prekršajni nalog. I u tome nema ničeg spornog: automobil moje prijateljice zaista je bio nepropisno parkiran, na trotoaru preko puta krivine prije trajekta, što sam ja u naknadnoj komunikaciji sa načelnicom Komunalne policije Opštine Tivat gđicom Jelenom Šćekić i konstatovao. U toj komunikaciji sa gđicom Šćekić ja sam, međutim, konstatovao i to da je od svih- ili makar od većine- automobilâ koji su tog dana na trotoaru kod “Bankine” bili nepropisno parkirani, prekršajni nalog izdat mojoj prijateljici (možda zato što su tablice njenog automobila registrovane na Podgoricu, pa je našim komunalnim policajcima lakše i komotnije da napišu prekršajni nalog onima za koje misle da su furešti, tj. da su došli sa strane), ali ne i većini ostalih vozačâ koji su tu takođe bili nepropisno parkirani. U toj komunikaciji, dalje, konstatovao sam  i to je selektivna pravda gora od svake nepravde i da bi, stoga, gđica Šćekić- ako zaista želi da poštuje načelo pravednosti i da radi svoj posao kako Bog zapovijeda- trebalo da poništi prekršajni nalog napisan mojoj prijateljici. Ili naplaćivati svima ili ne naplaćivati nikome, složićete se. Nisam tražio nikakve povlastice za sebe i da budem iznad zakona, kako se zlonamjerno i lažno tvrdi u saopštenju “rukovodstva” Opštine Tivat, jer to nisam tražio nikad u životu; samo sam se borio za elementarnu pravdu, kao što to radim cijelog života (i kao što sam to radio u predizbornoj kampanji građanske liste “Narod Pobjeđuje” avgusta 2020.). Gđica Šćekić, međutim, oglušila se na tu moju sugestiju i, u utorak 26.07. tekuće godine, saopštila mi da je prekršajni nalog napisan u skladu sa Zakonom.

Nepropisno parkiranje u Tivtu

Nakon takvog njenog odgovora, juče (četvrtak 28.07.2022.) bio sam prinuđen da na društvenoj mreži Facebook javno objavim niz fotki koje bjelodano dokazuju ono što iz Komunalne policije Opštine Tivat tvrde da ne postoji: selektivnost u radu Komunalne policije Opštine Tivat. Te fotke i ovdje prilažem, a snimljene su juče ujutro u centru Tivta. Pametnome dosta, kako su svoje saopštenje završili iz “rukovodstva” Opštine Tivat. Ako, pak, iz rukovodstva Opštine Tivat smatraju da je građanska borba primitivizam, kako su oni okvalifikovali moju reakciju u ovom slučaju, to nije moj, nego njihov problem. Inače, prekršajni nalog napisan od strane Komunalne policije Opštine Tivat predsjedniku Opštine Tivat g. Željku Komnenoviću- priložen u saopštenju rukovodstva Opštine Tivat- svakako je i nesumnjivo za pohvalu.

Isti, međutim, nije nužan i dovoljan dokaz da selektivnost u pisanju prekršajnih nalogâ od strane Komunalne policije Opštine Tivat ne postoji u priličnom opsegu (što, konačno, znaju svi Tivćanke i Tivćani). Na kraju: građanke i građane Tivta pozivam da povedu računa o svom ponašanju u saobraćaju, ali, isto tako, da zaista budu slobodni građani i da ne trpe selektivnost u kažnjavanju ni od koga, pa ni od Komunalne policije Opštine Tivat.

S poštovanjem, Miomir Abović

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije