7.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Reagovanje: Potpredsjednik Opštine Kotor Siniša Kovačević odgovorio DNP

Opština Kotor – foto Boka News

Donosimo reagovanje potpredsjednika Opštine Kotor, Siniše Kovačevića na saopštenje DNP-a DNP podnosi krivične prijave protiv Popovića, Vukšića, Abramovića, Mršulje…

“Svi odlično znamo, uključujući i autora DNP-ovog saopštenja, da je isto napisano u bijesu i iz političke nemoći jer mandat odbornika Popovića pripada lično njemu jer je Zakon na njegovoj strani.

Tu nastaju problemi i velike frustracije lokalnog DNP sa ukupno dva člana opštinskog odbora, koji su na sve načine bezuspješno pokušali da izvrše pritiske na Popovića kako bi mimo svoje volje podnio ostavku na odborničko mjesto, a sve u cilju izazivanja krize u lokalnom parlamentu od strane DNP-a i DF-a.

To sad upravo i rade u njihovo i svoje ime, dva preostala odbornika DF-a iz NSD-a i PZP-a.

Uostalom, siguran sam da će sve odluke DIK-a i OIK-a donesene u skladu sa Zakonom biti ispoštovane od strane Skupštine.

Posebno je interesantno da DF-u nije smetao mandat Popovića na avgustovskom zasijedanju Skupštine?

Njihova dva odbornika su učestvovala u radu i pored toga što je Popović bio prisutan.

Inače, DF koji čine tri partije, u kotorskom parlamentu ima samo dva odbornika.

Namjera ovakvog djelovanja DF-a je bacanje prašine u oči javnosti pričom o mandatima.

Problematizovanjem mandata DF traži alibi za nedolazak odbornika NSD-a i PZP-a na sjednicu Skupštine, zakazanu za srijedu 29.12.2021.

Na Dnevnom redu su Budžet Opštine za 2022. i Predlog odluke o davanju na korišćenje poslovnog prostora Srpskom pjevačkom društvu “Jedinstvo”, kao jedinom od tri tradicionalne organizacije (pored Bokeljske mornarice i Gradske muzike) koje nema riješeno to pitanje.

Pravi i jedini razlog za nedolazak odbornika NSD-a i PZP-a je prethodna ucjena koju je uputio predsjednik OO NSD-a, a vezana je za Kulturni centar.

Naime, predsjednik OO NSD-a zahtijeva da 540 hiljada evra, od 683 hiljade, predviđenih budžetom Opštine za kulturna dešavanja u 2022., “prođu” preko žiro računa Kulturnog centra kojim upravlja, gle čuda, upravo njegova partija!

Na sastancima vladajuće koalicije, predsjednik OO NSD-a je više puta ponovio da predstavnici NSD-a i PZP-a neće glasati za budžet, ukoliko tražena sredstva ne dobije Kulturni centar.

Cijela kotorska javnost, odlično poznaje dugogodišnje “kapacitete” Kulturnog centra, sa trenutno 36 zaposlenih, dovođenih po partijskim ključevima, mimo struke.

Takav Kulturni centar nema kapacitet da organizuje kulturna dešavanja u gradu.

Ono u čemu smo saglasni je to da Kulturni centar treba da bude krovna institucija kulture grada, ali tek nakon potpune depolitizacije te ustanove i dovodjenja stručnih ljudi.

Možda bi najlakše bilo ukinuti Kulturni centar i osnovati novu ustanovu u kojoj bi jedina referenca bila struka, a ne lojalnost NSD-u i lično predsjedniku OO NSD-a?

Program Kulturnog centra “skuvanog” u DF-u bez ikakvog elaborata, na osnovu kojeg predsjednik OO NSD-a traži 540 hiljada evra, nije pisao niko od zaposlenih.

Očigledno da se takav program “skuvao” u nekoj od “kužina” van Kulturnog centra.

Poslije godinu dana vršenja vlasti, više nego jasno je da družinu oko predsjednika OO NSD-a ne interesuje razvoj grada već lični i porodično-partijski interesi.

DF osvoji mandate na izborima, u ovom slučaju dva, i onda ispostavi račun gradskoj upravi za svoje prisustvo u Parlamentu.

To je već oprobani recept predsjednika OO NSD-a, koji je u prethodnom mandatu vršio česte opstrukcije gradskog parlamenta, radeći pritiske i ucjene kako bi se isplaćivala odredjena sredstva iz budžeta grada na račun nvo “Luča” , koja je u njegovom porodičnom vlasništvu.

Ti ljudi se ni jedno jutro za ovih godinu dana nisu probudili s idejom kako unaprediti grad.

 To se jasno vidi iz postupaka njihovih kadrova u Vodovodu, Direkciji i za izgradnju i uredjenje Kotora i Kulturnog centra.

Jednostavno, oni ne vole Kotor, njima odbornički mandati služe za ucjene, a lokalna preduzeća kao sredstvo za isisavanje gradskog budžeta.

Ono što mogu da poručim, gospodi iz DF-a, je da se vrate u Parlament i tamo zastupaju svoje stavove i da prekinu sa stalnim ucjenama.

Ono što je sigurno, u Izvršnoj vlasti niko nije spreman da popusti, niti će popustiti pred ucjenama!

Takođe, gospodi iz vrha DNP-a, poručujem da se u Kotoru ne bojimo njihovih prijetnji.

 Ujedno ih s radošću pozivam da podnesu krivične prijave kako su i najavili.

U protivnom, biću razočaran!

Kad su u pitanju Božije zapovjesti, nisam siguran koliko su u DNP-u i DF-u pozvani da ih tumače?

Čini mi se da upravo u DF-u ima puno onih koji nisu nikad čuli ni za jednu a pogotovo ne za onu “osmu”, koja kaže – NE UKRADI, a mogli bi i da obrate pažnju i na “devetu” – NE SVJEDOČI LAŽNO NA BLIŽNJEGA SVOGA!” – kaže se u saopštenju potpredsjednik Opštine Kotor Siniše Kovačevića.

Najčitanije