13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Reagovanje – Stratex Grupa: Državni organi Crne Gore grubo gaze ugovore sa stranim investitorima i svoje političke ciljeve stavljaju iznad vladavine prava

Foto – Dukley marina Budva

Povodom informacije da su JP Morsko dobro i Opština Budva zaključili sporazum kojim se Luka Budva ustupa na korišćenje Opštini, reagovali su iz Stratex Grupa koji ističu da žale što državni organi Crne Gore grubo gaze ugovore sa stranim investitorima i svoje političke ciljeve stavljaju iznad vladavine prava. Ponovo pozivamo da se svi odnosi rešavaju pred sudom bez inspirisanja nasilja i nezakonitosti, kaže se u saopštenju.

“Na snazi su čak dva ugovora između Dukley Marina doo Budva i  JP Morsko dobro, i to: Ugovor o korišćenju morskog dobra broj 0210-12/3 od 11.04.2002. produžen do 11.04.2027. kao i Privremeni ugovor o korišćenju morskog dobra broj 0210 – 440/25 od 12.06.2017. koji traje do raspisivanja koncesije ili konačnog rešavanja odnosa po Ugovoru od 11.04.2002.

Ni jedan od ova dva ugovora nije raskinut niti je JP Morsko dobro u tom pravcu preduzelo bilo koju radnju. To što je Vlada Crne Gore stavila van snage zaključke br. 07-118 od10.04.2017. godine ni u najmanjoj mjeri ne utiče na važenje Privremenog ugovora, s obzirom na to da to ni ugovorom ni zakonom nije predviđeno kao razlog za prestanak važenja ili raskid tog ugovora.

Dukley Marina doo je svih ovih godina uredno ispunjavala apsolutno sve ugovorne obaveze i ne postoji ni jedan zakonski ili ugovorni razlog za raskid bilo kojeg od dva važeća ugovora. U svakom slučaju takve razloge JP Morsko dobro mora dokazati isključivo pred nadležnim sudom.

Nijedan predstavnik JP Morsko dobro ili Opštine Budva od dolaska na vlast nije našao za shodno da na bilo koji način komunicira sa nama o bilo kojem pitanju vezanom za Luku Budva. Bilo je pošteno da kažu da zbog nekih političkih ili drugih ciljeva žele da raskinu ugovore, ali je sporno da to sprovode kroz ovakvo pravno nasilje i srozavanja reputacije i Luke Budva i čitave Crne Gore” – poručili su iz Stratex Grupe.

Najčitanije