15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Reakcija Novske Liste na izbor direktora preduzeća Vodovod i kanalizacija d.o.o

Vodovod HN

Tragikomičan proces sprovođenja konkursa za direktora/icu preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ doo Herceg Novi, potvrđuje surovu realnost u kojoj živimo. Ta se realnost ogleda u nepostojanju političke volje da se išta ikada promijeni. Ta se realnost ogleda i u potpuno iskrivljenim vrijednostim u društvu, nedostatku slobode, zabadanju noža u leđa, izdaji, principu da škola jeste pojata, saopšteno je danas iz Novske liste.

Kome je kriva Olivera Doklestić što je dobro radila svoj posao?

Ko je vidio političku korist u smjeni direktorice koja je bila i stručna i strastvena u radu za svoj grad? Kome je smetalo što „Vodovod“ ostvaruje odlične rezultate a pritom posluje društveno odgovorno te podržava sportski, kulturni i društveni život ovog grada?

Odgovor se nameće sam. Kriva je upravo onima koji ne rade dobro svoj posao. Korist imaju upravo oni kojima je politika a ne grad Herceg Novi na prvom mjestu. Smeta onima koji društvenom životu grada nemaju da ponude ama baš ništa.

Novska Lista neće mirno sjedati i pratiti razvoj događaja u ovoj farsi. Novska Lista je iskreno i ljudski svoje stavove i svoje poteze unaprijed saopštila svojim političkim „partnerima“ ali i svim građanima. Današnji dan i sve ono što će uslijediti predstavljaju početak političke katarze ovog grada, početak konačnog izdizanja iz moralne prljavštine koja guši život u Herceg Novom. Nije svako zlo ni za zlo.

Ko Herceg Novi bude stavljao na prvo mjesto biće partner u ovoj borbi. Svi ostali, biće neprijatelji, ali i žrtve ishoda koji je neminovan. Jer ma koliko dugo na nju čekali, pravda je uvijek dostižna… i nemilosrdna. Nastavlja se.

Već deceniju Novska Lista ponavlja da se sloboda osvaja svakog dana, iznova i iznova, ponovo i ponovo. Ni predani rad, ni ostvareni rezultati, ni podrška građana Novoga nisu dovoljni da se na političkoj sceni pojavi partner iskrenoj lokalnoj priči posvećenoj redu i radu, vidljivim rezultatima, zadovoljstvu građana. Ni decenija postojanja uspješne nezavisne političke priče nije dovoljna da se odustane od političke matrice devedesetih koju je ustanovio jedinstveni DPS, a sve današnje parlamentarne stranke usvojile bez izuzetka, presvukle u modernu robu i sprovode nemilosrdno. Prvo partija, pa onda grad? Gdje će kruška nego pod krušku? Dokle?

Najčitanije