21.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Realizovan projekat: „Turisiticka valorizacija kulturnog i prirodnog naslijeđa na lokalitetu Savinske dubrave“

Dubrava HN

Turistička organizacija Herceg Novi je u okviru Javnog poziva, Mjere IA- Razvoj inovativnih turističkih proizvoda, raspisan od strane Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Ministarstva održivog razvoja i turizma dobila sredstva u iznosu od 7,800€ za realizaciju projekta kojim se obogaćuje turistička ponuda uvođenjem novih sadržaja namjenjenih turistima i građanima. Tim povodom je realizovan projekat: „Turisitička valorizacija kulturnog i prirodnog naslijeđa na lokalitetu Savinske dubrave“ čime je ovaj predio obogaćen novim parkovskim mobilijarem i to info tablama, znakovnom signalizacijom, klupama i kantama za otpatke duž pješačkih staza. Navedeni mobilijar i sve table su ambijentalno uklopljene u sredinu, tako da je ovaj lokalitet preusmjeren na rekreaciju, šetnju i odmor u prirodi.

Osim realizovanih aktivnosti, Turistička organizacija Herceg Novi priprema printanje promo materijala za Savinsku dubravu kao i organizaciju edukativne ture kako bi efekte i ostvarene rezultate približila krajnjim korisnicima.

Dubrava HN

Obzirom da je Savinska dubrava zaštićeno prirodno dobro od 2015 godine, cilj ovog projekta je omogućavanje kvalitetnog boravka u prirodi kao i razvoj informativnih, edukativnih, i sportsko-rekreativnih aktivnosti. Tako je prilikom realizacije ovog projekta postavljeno ukupno 10 klupa, 10 kanti za otpatke, 8 smjerokaza i 4 info table na svakom od ulaza u Savinsku dubravu.

Dubrava HN

Iako je u planu bilo fazno uređenje Savinske dubrave i nastavak ovog projekta preko IPA fondova       (krčenje i čišćenje šume, uređenje vidikovaca, postavke igrališta za djecu  i zaštita ornitofaune), uvidom u vlasničku dokumentaciju  došlo se do saznanja da je Savinska dubrava najvećim djelom u privatnom vlasništvu, te je na taj način onemogućeno njeno dalje uređenje.

Najčitanije