20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Regionalne zvijezde u Budvi tokom novogodišnjih praznika, očekuje se rekordna posjećenost

Budva doček NG 2023

Gibonni, Merlin, Konstrakta, Sara Jo, Senidah i Dubioza kolektiv – velike, regionalne muzičke zvijezde nastupiće na glavnom budvanskom trgu tokom trodnevnih svečanosti u organizaciji Turističke organizacije opštine Budva – saopšteno je danas na konferenciji za novinare u hotelu “Budva”.

Kada je na prelazu između 1999. i 2000. godine prvi put organizovan svečani doček Nove godine na budvanskom trgu, mnogi su bili skeptični da li će ovaj koncept zaživjeti u  gradu koji je prije svega prepoznat po ljetnjoj turističkoj sezoni. Veoma brzo se pokazalo da je Budva lider novogodišnjih praznika u regionu, a ove godine, nakon dvije godine pauze i sa izuzetnim muzičkim imenima očekujemo rekordnu posjećenost i radujemo se tome” – istakao je Milo Božović, predsjednik Opštine Budva, ujedno i predsjednik Turističke organizacije opštine Budva.

Ovogodišnji program će trajati tri dana i tri noći i objediniće različite muzičke žanrove”, rekao je Nemanja Kuljača, direktor Turističke organizacije opštine Budva i dodao da će praznična atmosfera krenuti već od novembra – nizom događaja koje će TO Budva organizovati na različitim lokacijama i sadržajima koji će mnoge iznenaditi i obradovati.

Sanjin Đukić, predstavnik SEA DANCE festivala pohvalio je ovogodišnji program TO Budve i najavio da će prve večeri, 30. decembra, kao pokazatelj izuzetne, skoro decenijske saradnje grada sa ovim prestižnim muzičkim festivalom, u Budvu stići velika evropska imena iz svijeta elektronske muzike.

Predstavljanje Budve u regionu i promocija novogodišnjih aktivnosti neodvojiva je od turističke privrede grada i programa koji oni organizuju u svojim visokokvalitetnim hotelima, pa je, tim povodom, Dušica Vugdelić iz PR službe HG “Budvanska rivijera”, prisutnim predstavnicima medija predstavila višednevni program u hotelu “Palas” u Petrovcu.

Konferenciji za novinare su prisustvovali i predstavnici crnogorskih izvođača: bendova “Akademia”, The Grupa i “Refugee Jesus & Apostols, Gradske muzike Budve i DJ Chbx. Tradicionalni koncert klasične muzike u izvođenju Mediteranskog revijskog orkestra, koji će se održati 1. januara u 14 sati, najavio je Marko Kalajanović, bariton, prvak sarajevske opere.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije