15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Rekordnih dvije stotine učesnika na četvrtom Luštica Bay Aquathlonu

Luštica Bay Aquathlon

Četvrti po redu međunarodni Luštica Bay Akvatlon održan je u nedjelju, 19. juna, u zalivu Trašte, uz učešće više od dvije stotine takmičara, uzrasta od dvije godine pa sve do ozbiljnih seniora rekreativaca. Sportisti, rekreativci, porodice, učesnici svih generacija okupili su se zajedno u ovom sportskom izazovu, nadmetanju u plivanju i trčanju.

Ostvareni su odlični sportski rezultati, a pobjednici u disciplini 1km trčanja – 5 km plivanja u ženskoj i muškoj konkurenciji su Jelena Tomašević (00:40:22) i Luka Čupić (00:36:36). Drugo i treće mjesto u obje konkurencije zauzeli su Bojana Marjanović (00:56:03) i Dragan Jovanović (00:37:05) odnosno Marija Marković (00:56:37) i Antonio Grgurović (00:40:01). Supersprint akvatlon 250m plivanja i 2.5km trčanja najbolje su završili Tamara Protić (00:19:24) i Krsto Jovanović (00:13:54), drugoplasirani su Marina Mugoša (00:21:03) i Aleksa Maliković(00:14:28), dok su na trećem mjestu takmičari Lidija Ćirović (00:26:03) i Boris Vukotić (00:18:45). Na tri distance u dječijoj konkurenciji je nastupilo oko 120 mališana koji i ove godine nisu nagrađivani po postignutim rezultatima već su svi dobili medalje na cilju i zaslužene slatke nagrade.

Opšta ocjena organizatora je da su ljubitelji sporta i zabave, takmičari i navijači, proveli uzbudljivu nedjelju na Luštica Bay Akvatlonu, jednoj od najatraktivnijih sportskih disciplina u kojoj se kombinuju plivanje i trčanje, pokazujući kao na dlanu spremnost i vještine svih koji su se odvažili da učestvuju u ovom sportskom izazovu. Duž Chedi plaže, lukobrana, promenade i Marina plaže sjatile su se stotine navijača koji su bučno i veselo bodrili takmičare, doprinoseći izvanrednoj atmosferi. Akvatlon je održan u organizaciji Luštice Bay, hotela The Chedi Luštica Bay i Multisport akademije Mayer.

Luštica Bay Aquathlon

Snage je odvažno odmjerilo preko dvije stotine učesnika iz sedam zemalja. Pet različitih kategorija je bilo prilagođeno uzrastu takmičara – za djecu od dvije do pet godina, od šest do 11 i od 12 do 17 godina, kao i za odrasle 18+ u dvije kategorije.

Najviše zabave je i ovoga puta bilo za mališane. Najmlađi učesnici, djeca od dvije do pet godina, uz smijeh i druženje, učestvovali su u disciplinama 50 metara trčanja kroz vodu i 100 metara trke na suvom. Djeca uzrasta od šest do 11 godina plivala su 100 metara i trčala 500 metara, a tinejdžeri od 12 do 17 godina su savladavali plivanje na 200 i trčanje na 1200 metara. U kategoriji odraslih, preko 18 godina, nadmetanje se odvijalo u dvije kategorije – na 250 metara plivanja i 2,5 km trčanja, odnosno kilometar plivanja i pet kilometara trčanja.

Luštica Bay Aquathlon

„Luštica Bay je zaista ponosna na Akvatlon koji je stekao veliku popularnost među učesnicima različitih generacija, od najmlađih do starijih. Okupljamo se ovdje da se družimo i zabavimo, ali naši takmičari ostvaruju i vrlo zapažene sportske rezultae. Akvatlon se održava prema najvišim standardima i vrhunski osmišljenom konceptu Igora Majera i Multisport akademije Mayer. Presrećni smo što je i ove godine sve organizovan besprekorno, uz učešće preko dvije stotine takmičara. Mi ostajemo posvećeni njegovanju zdravog životnog stila, uz bavljenje sportom i raznovrsnu ishranu, uvijek u druženju uz raznolike sadržaje i uz povezanost sa zajednicom čiji smo sastavni dio u ovom prelijepom kraju crnogorske obale“,  rekla je Bruna Aleksić,  direktorka događaja u hotelu The Chedi Luštici Bay.

Izvrsna organizacija i fer-plej atmosfera među takmičarima uobičajeno prate ovo popularno sportsko nadmetanje koje je steklo zavidan ugled i u sportskim krugovima. Akvatlon u Luštici Bay se održava od 2019. godine i do sada je postao jedan od najpopularnijih i najviše iščekivanih događaja u ljetnjem kalendaru Luštice Bay, nudeći pregršt zabave i uzbudljiva druženja za sve uzraste.

Najčitanije