26.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Revija oldtajmera u Luštici Bay

Revija – Luštica bay

Svojevrsna vožnja kroz istoriju i putovanje kroz vrijeme koje će omogućiti selekcija oldtajmer vozila, biće priređeni u turističkom rizortu Luštica Bay kod Tivta, od četvrtka do nedjelje (9. do 12. septembra) na nekoliko lokacija u Marina naselju.

Oldtajmer automobili i motocikli iz druge polovine 20. vijeka na kratko će oživjeti duh prošlih vremena za sve posjetioce u periodu od 17 do 20 časova, kada će na lukobranima i promenadi u marina naselju Ljuštiuce Bay biti izloženo 25 starih automobila i tri motocikla.    Na malom i velikom lukobranu, te šetalištu naselja Luštica Bay, posjetioci koji vole automobile iz prethodnih decenija biće u prilici da uživaju u  izvanredno očuvanim i rijetkima vozilima  marki „mercedes“, „renault“, „BMW“, „volga“, „zaz“, „volkswagen“, „citroen“, „triumph cabrio“, „fiat“, ali i „fića“, „zastava“, „VW kubelwagen“,  „fiat campagnola“, „opel“, „rolls royce silver spur II“, „peugeot“. Ljubitelji motocikla neće odoljeti primjerku „guzzi falcone 500“, te dvotočkašu sa prikolicom „java“.

„Na početku seozone organizovali smo reviju premijum vozila kada su posjetioci imali priliku da po prvi put vide neke od najluksuznijih automobila na svijetu.   Sada priređujemo drugačiji pogled na svijeta luksuza na četiri točka, što je nesumnjivo nova atrakcija, koja će, baš kao i izložba fotogtrafija iz zlatne ere Holivuda, donijeti dašak nekih minulih vremena. Ovaj svojevrsni muzej na točkovima i starovremenski automobili podsjetiće mnoge od nas na neke porodične uspomene nastale u sličnim vozilima, a mi želimo i da kreiramo nove uspomene i iskustva stanovnicima i posjetiocima naselja kojeneprestano živi i diše“- izjavila je Maša Radulović, menadžerka korporativnih komunikacija u Luštici Bay.

Zanimljiv događaj za sve generacije ljubitelja automobila, i onih koji se rado sjećaju pedesetih, šezdesetih godina pa sve do devedestih godina prošlog vijeka, biće svojevrstan izlet u istoriju, pa će na reviji starih vozila biti izložena i „fića“ u plavo-bijeloj boji, kao službeno vozilo pripadnika bivše jugoslovenske milicije. Tu će biti i kultni model kombi „volkswagen T2“ – popularni „buli“, koji je i danas popularan u cijelom svijetu. Poznat je po tome sto su ga u filmovima američke produkcije vozili hipici i rokeri, a bio je omiljeno prevozno sredstvo američkim bendovima, od lokalnih do globalno najpopularnijih.

Izvor:S.L.

Najčitanije