23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Rezultat likovne kolonije “Herceg – Novi – Sad“ čak 50 slika

Likovna kolonija

Izložba radova nastalih u okviru kolonije Herceg- Novi- Sad u kojoj je ove godine radilo 18 slikara iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, otvorena je sinoć u kongresnoj sali hotela Talija, nekada Vojvodina.

Učesnike i publiku pozdravio je Mirsad Avdić iz novosadskog Kulturnog centra koji organizuje ovo stvaralačko susretanje.

– Boka i Jadran daju Crnoj Gori jedan biser, neku posebnu energiju i posebnu inspiraciju zato umjetnici koji dolaze ovdje imaju istu finu energiju i priliku da stvaraju ovako fina djela, rekao je Avdić i predstavio 18 učesnika ovogodišnje kolonije.

Izložbu je kratkom ali srdačnom porukom otvorila selektorka Gordana Avdić.

– Jako je lijepo vidjeti vas u ovolikom broju a još je ljepše vidjeti sva ova djela koja su umjetnici stvarali ove godine od 1. oktobra u koloniji koja je organizovana jedanaesti put, rekla je selektorka.

Prema njenim riječima u koloniji je nastalo pedeset novih radova što je izuzetan rezultat i dobar kulturni argument za nastavak saradnje. Gordana Avdić informisala je da je  sa upravom hotela „Talija“ dogovoreno  da kolonija bude nastavljena i narednih godina, u istom terminu i da „umjetnici stvaraju neka lijepa djela i ostavljaju ih za neku našu zajedničku budućnost.“

Učesnici kolonije prezadovoljni su kažu uslovima koje su imali za boravak i rad u hotelu „Talija“, dobrom atmosferom koja je vladala među njima i ostvarenom saradnjom, a posebno doprinosom koji su dali sve značajnijem fundusu umjetničkih djela koja su tokom 11 godina nastala u ovoj koloniji.

Izvor:RTHN

Najčitanije