15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Ribarska elita u Herceg Novom

Ribari – foto Z. Nikolić

U Herceg Novom se privode kraju pripreme za početak 56. Svjetskog prvenstva u sportskom ribolovu iz usidrenog čamca. Ove godine organizator je Udruženje za sportski ribolov Crne Gore. Prijavljeno je 12 reprezentacija, a većina ih je već u Boki i navikavaju se na tri područja (Bašići, na ulazu u uvalu i kod Plave špilje), gdje će se takmičenje održati od 11. do 16. oktobra.

Selektor crnogorske reprezentacije Anto-Koko Arapović odredio je crnogorske reprezentativce koji već duže vrijeme “bruse” formu na treninzima kako bi bili konkurenti svjetskoj eliti. Na spisku Arapovićevih selektora su: Dejan Sijerković, Zdravko Damjanović (Ribar Baošići), Marko Radosavljević (Igalo), Radovan Popović (Sipa-Tivat), Ivan Dejanović i Saša Pejović (Delfin-Budva)

Trener Anto Arapović kaže da uz malo sreće očekuje dobar rezultat do sedmog mjesta.

– Konkurencija je veoma jaka, ali očekujem bolji rezultat. Mi smo domaćini i imamo neku prednost. Najveći pretendenti na medalje su Italijani, Španci, Portugalci, Francuzi i Slovenci. Može se dogoditi da jedan od autsajdera ima slobodan dan i postigne dobar ulov i visok plasman. Takmičenje traje tri dana na tri različite lokacije. Korana je spriječila više reprezentacija, ali ovaj odaziv je više nego zadovoljavajući i očekujem da će Herceg Novi i njegovi sportski ribari biti dobri domaćini.

Svečano otvaranje je u nedjelju u 17 sati na platou ispred hotela Park u Kumboru.

Izvor:RTHN

Najčitanije