20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Rijeka: Uklanjanje srušene lučke dizalice

Rijeka: Oluja protutnjala Rijekom

Nadležne službe utvrđuju okolnosti pada dizalice na kontejnerskom terminalu Brajdica u Rijeci, a uklanjanje će početi kad se završi očevid i dobije dozvola od nadležnih službi, doznaje se u subotu iz tvrtke AGCT, koja upravlja kontejnerskim terminalom


Tvrtka Adriatic Gate Container Terminal (AGCT) izvijestila je da je srušena obalna dizalica pod udarom olujnog vjetra u 16.15 u petak. U trenutku nesreće rad na brodu je iz sigurnosnih razloga, zbog najave lošeg vremena, već bio zaustavljen te u blizini nije bilo radnika, pa nitko nije ozlijeđen.

Ta obalna dizalica bila je parkirana iza krme broda. Na njoj se posljednjih dana obavljaju remontni radovi te nije sudjelovala u operacijama pretovara kontejnera sa broda Maersk Hanoi koji je u tom trenutku bio privezan na terminalu, izvijestio je AGCT.

Direktor prodaje AGCT Žarko Acinger je u priopćenju za javnost naveo da je jaki nalet vjetra odbacio parkiranu dizalicu na brod, pa se grana dizalice sudarila s brodom. Dizalica se srušila i oštetila nekoliko kontejnera na brodu i skladišnom prostoru, dodao je.

“Radnici nisu ni u jednom trenutku bili ugroženi zato što smo na vrijeme, poučeni i prethodnim iskustvima na vrijeme poduzeli sve potrebne mjere. Na terminalu smo već svjedočili jačim udarima vjetra, međutim ovaj je specifičan po smjeru iz kojega je dolazio. Obično je to sjeveroistok, dakle naša čuvena bura, no ovog puta situacija je bila potpuno drugačija. Naleti vjetra došli su iz smjera Opatije, odnosno sa čistog sjevera ili tramontane kako mi kažemo, upravo u smjeru u kojemu su položene šine dizalica što je i uzrokovalo ovaj nesretni događaj”, rekao je Acinger.

Ostali dijelovi terminala (prijem i otprema kontejnera) nastavljaju s redovnim radom u subotu u prvoj smjeni.

Izvor:Hina

Najčitanije