16 C
Kotor

Slušaj online radio

Festival antičkog Risna – Rimska noć

Rimska noć, Risan 2021

Turistička organizacija opštine Kotor organizator je manifestacije „Rimska noć 2021“ koja se ove godine po drugi put održava u subotu, 24.07.2021. godine, sa početkom u 19 sati.

Manifestacija je zamišljena kao

koji će javnosti približiti važnost arheologije u turizmu te obogatiti kulturnu i turističku ponudu Risna i Boke Kotorske.

Cilj manifestacije je bolje povezivanje sadržaja koji će se razvijati od opuštajućih zabavnih aktivnosti (hrana, piće, prodaja suvenira) preko aktivnijeg učenja i upoznavanja svakodnevice antičke kolonije (kultura odijevanja, izrada frizura) pa sve do izvođenja performansa od strane profesionalnih učesnika (borbe gladijatora).

Zamišljeno je da ima više tema: zabava, odjeća, gastronomija, zanati, igre. Program će biti podijeljen na: radionice za djecu, zabavni i gastro dio. Kroz radionice za djecu, uz angažovanje animatоrа pokušaćemo da realizujemo rimske igre kao što su borbe sa drvenim mačevima i štitovima, povlačenje užeta, ubacivanje oraha u amforu itd. Kroz zabavni dio planirane su animacije kroz gladijatorske borbe.

Rimska noć 2019.

Manifestacija će se odvijati na pijaci i šetalištu u Risnu, u period od 19.00 do 23.00 sata.

Posjetioci su dužni da poštuju aktuelne epidemiloške mjere protiv širenja pandemije koronavirusa.

Najčitanije