24 C
Kotor

Slušaj online radio

Risan – “Putevima predaka“

Risan – foto Boka News

U organizacijinizaciji NVO ,,Medaur – Risan“  i u saradnji sa Osnovnom školom “Veljko Drobnjaković“, u petak 13. maja 2022. godine, biće organizovan prvi edukativno rekreativni izlet “Putevima predaka“.

Pozivaju se svi zainteresovani građani da se pridruže i daju svoj doprinos prvoj u nizu brojnih aktvnosti planiranih za naredni period, a tiču se kulture, kulturne baštine, edukacije i promocije pravih  vrijednosti, poručuju organizatori.

Okupljanje je zakazano u terminu od 10.30 sati u parku kod spomenika palim borcima. Planirano je obići sledeće lokalitete i spomenike kulture i mladima ukazati na značaj prošlih vremena i sjetiti se predaka koji su ostavili značajan trag u kulturnoj prošlosti grada Risna.

Od spomenika će se obići zgrada nekadašnje Ikonospisne škole Dimitrijević – Rafailović, crkva sv Petra i Pavla, zid Bjeladinovića, Palata Ivelić, Narodni dom (kuća Čučak), ulica Gabela (dućani i butige), Pekara Bigović, Kazerma, Kuća Ćelovića, Bolnica “Vaso Ćuković”, Stara škola,  crkva Sv Jovana, Turski most, a izlet će se završiti u naselju Mala.

Risan – Gabela – foto Boka News

Vjerujemo da ćemo sa ovom i sličnim akcijama osvježiti sjećanja starijih generacija a mladima ukazati na poštovanje i vrednovanje kulturne baštine i dati podstrek da i oni nastave putem razvoja i unaprijeđenja našeg grada, poručuju iz NVO “Medaur” – društvo za zaštitu kulturne baštine Risna.

Najčitanije