24 C
Kotor

Slušaj online radio

Risan – u more se obrušila stogodišnja ponta

Risan – ponta – foto B.Marković

Najveća i najstarija ponta u Risnu, koja se nalazi u blizini Zadužbine Ljubatović, juče je pukla i jedan njen dio obrušio se u more.

Srećom na ponti, u trenutku njenog urušavanja u more, nije bilo kupača.

 Na potrebu sanacije ove lijepe, dugačke ponte, koja je među mještanima i turistima omiljena upravo i zbog njene pozicije, iz Mjesne zajednice (MZ) Risan nadležnima su više puta ukazivali, ali su, kako tvrde, njihovi apeli Javnom preduzeću (JP) za upravljanje morskim dobrom, ostali bez adekvatne reakcije.

– Sva naša borba u prethodnom periodu da se ova ponta spasi bila je uzaludna; ona je pukla i dijelom pala u more.

Srećom tom prilikom niko nije nastradao, jer tada na njoj nije bilo kupača – kaže sekretarka MZ Adrijana Petričević za “Dan”, dodajući da je tu nekada bilo kupatilo, sa javnim toaletom i djelom za presvlačenje, te da je dio ponte renoviran prije 30-tak godina.

– Ponta se nalazi u obalnoj zoni i pod upravljanjem JP Morsko dobro kojem smo u prethodnom periodu uputili niz dopisa i molili ih, bukvalno preklinjali, da se ponta sanira da ne bi došlo do ovoga što se upravo desilo.

Sami taj dio je star je 100 godina i nalazi se u blizini Zadužbine Ljubatović. Ni na jedan dopis i molbu nikada nisu odgovorili, pustili su da se ovo desi-tvrdi Petričević.

Kaže i da su bezbroj dopisa upućivali preduzeću tražeći sastanak na temu održavanja obalnog dijela.

/B.M/

Izvor:Dan

Najčitanije