13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Rišnjanke podijelile 450 uskršnjih jaja korisnicima Doma starih i Specijalne bolnice “Vaso Ćuković“

Rišnjanke Uskrs

Radost darivanja Hristu u čast


U humanitarnoj akciji povodom uskršnjih praznika članice Udruženja “Žene Risna“ podijelile su šarena jaja i fugacu korisnicima i korisnicama Doma starih “Grabovac“ i Specijalne bolnice “Vaso Ćuković“ u Risnu. One su najprije u svojim domovima na Veliki petak ofarbale određenu količinu jaja, umijesile i ispekle par fugaca, a zatim sa tim na Veliku subotu izašle na glavni risanski trg, gdje su u terminu od 10 do 12 sati od mještana prikupile još farbanih jaja, sokova, kolača i drugih slatkiša.

-Sakupile smo 450 šarenih jaja i desetak fugaca, koje smo za Uskrs podijelile korisnicima risanske bolnice i Doma starih. U dogovoru sa socijalnom službom, 250 jaja smo podijelile na ruke pokretnim osobama koje su smještene u Domu starih, a ostalo su poslenici Doma podijelili onima koji su vezani za krevet, u skladu sa njihovim režimom ishrane.

Posjetile smo i Risansku bolnicu, gdje smo uručile uskršnja jaja za 80 pacijenata koji su morali da Uskrs provedu na terapiji u ovoj medicinskoj ustanovi, kazala je ispred Udruženja Anka Perović za Boka News. Dodaje da su posebnu pažnju posvetile osmoro mještana-smještenih u Domu starih, sa kojima su imale priliku da porazgovaraju.

U Domu starih Žene Risna

Jezgro grupe aktivistkinja „Žena Risna“ čine Anka, Vesna, Radojka, Maja i Zdravka, koje redovno volonterski učestvuju u raznim kulinarskim feštama u Boki kotorskoj, ali ima puno drugih Rišnjanki koje ih, zajedno sa ostalim članovima porodica, rado podržavaju u njihovim humanitarnim aktivnostima.

Najčitanije