21 C
Kotor

Slušaj online radio

Rotarijanci uručili donaciju Hitnoj medicinskoj pomoći u Kotoru

„Voljela bih da se ovi aparati što manje koriste jer bi to značilo da ima više zdravih ljudi” – kazala je danas prilikom  uručenja donacije EKG aparata Jedinici za hitnu medicinsku pomoć u Kotoru, predsjednica Rotari kluba Kotor Mileva Pejaković Vujošević.

Ona je iskazala zadovoljstvo zbog uspješno realizovane donatorske akcije koja je rezultirala današnjim uručivanjem EKG aparata u vrijednosti od 2,5 hiljade eura, konstatujući da aparati treba da budu u funkciji ljudima kojima je pomoć potrebna, navodeći da će preostali dio novca ova ustanova iskoristiti za nabavku dodatne opreme koja joj bude potrebna.

„Posebno se radujem što se ovo dešava u našem Kotoru, te što je grad Kotor prepoznao rad rotarijanaca” – kazala je Pejaković Vujošević, poželivši kolektivu kotorske hitne medicinske službe puno uspjeha u radu, te manje bolesnih ljudi.

Ispred Jedinice hitne medicinske pomoći zahvalio se doktor Boris Maslovski, koji je Rotari klubu Kotor uručio zahvalnicu.

„Okupili smo se oko plemenitog cilja. Rotari klub je uspio u svojoj akciji dvostruko. Imaćemo dva EKG aparata – jedan ambulantni i jedan terenski. Oni će nam koristiti da skratimo vrijeme potrebno za odlučivanje da li je pacijent za hospitalizaciju i kakvo je njegovo zdravstveno stanje, te za dijagnostiku svake ozbiljnije kardio-vaskularne bolesti. Građani Kotora imat će koristi od ovih aparata već od danas koji će biti stavljeni u funkciji“ – kazao je doktor Maslovski.

Podsjetimo uspješnom realizacijom donatorskog bala pod maskama, Rotari klub Kotor je sakupio 3135 eura za kupovinu dva EKG aparata za Jedinicu hitne medicinske pomoći u Kotoru.

Najčitanije