15 C
Kotor

Slušaj online radio

Rotary klub Kotor – tradicionalna akcija dodjele novogodišnjih „SHOE-BOX“ paketića

Rotary Kotor

U saradnji sa Rotari klubom Ulcinj i Rotari klubovima engleske regije Southampton,  Rotari klub Kotor je i ovu kalendarsku godinu okončao humanitarnom aktivnošću dodjele „SHOE-BOX“ paketića najmlađima.

Tokom ovog mjeseca, paketići su podijeljeni štićenicima Resursnog centra za sluh i govor ‘Dr Peruta Ivanović’ Kotor, djeci koja imaju inkluzivnu nastavu i  integrisanim odjeljenjima u JU OŠ ‘Ilija Kišić’ Zelenika, ‘Savo Ilić’ Kotor, ‘Veljko Drobnjaković’ Risan, ‘Njegoš’ Kotor i ‘Nikola Đurković’ Radanovići a određeni broj paketića dodijeljen je Centru za socijalni rad Kotor. Akcija dodjele „SHOE-BOX“ paketića traje preko sedamnaest godina i počiva na ideji opšteg darivanja i povezivanja najmlađih širom svijeta.

Paketići su označeni prema polu: za dječake i djevojčice i uzrastu: 1-3, 4-7, 8-11 i 12-15 godina i sadrže: igračke, kape, šalove, rukavice, čarape, higijenske pakete, ukrase, društvene igre, slagalice, bojice i slično. Posredstvom Rotari klubova, djeca regije Southampton pakuju novogodišnje paketiće za djevojčice i dječake iz različitih gradova svijeta, a Rotarijanci ih dijele onima kojima je to najpotrebnije u lokalnoj zajednici.

Najčitanije