19.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Rovinj: Kruzera nema, čekaju se jahte i mega jahte

Rovinj – foto pixabay

Ako se po jutru dan poznaje, Rovinj će ove turističke sezone biti bez kruzera. Po riječima ravnatelja Lučke uprave Rovinj, Donalda Schiozzija zbog pandemije koronavirusa svi ranije najavljeni dolasci kruzera su otkazani.

– Na žalost, svi dolasci kruzera u Rovinj su otkazani, i ovo će nesumnjivo biti turistička sezona bez plovećih hotela. Šteta je velika, naročito ako se uzme u obzir da je luka Valdibora, koja je domaćin brodovima dužim od četrdeset metara, još prošle sezone ugostila osamdesetak kruzera s, u prosjeku, tristo putnika po svakom, kaže Glasu Istre ravnatelj Schioizzi, od kojeg doznajemo da ni situacija s brodskim linijama prema susjednoj Italiji, nije ružičasta.

– Istovremeno i sigurno do 1. aprila neće biti ni linijskih brodova iz Rovinja za Italiju, konkretno veze s Venecijom, Trstom i Ravenom. Hoće li se nakon prvog srpnja koja od tih linija ponovno uspostaviti, ovisit će o potražnji, odnosno volji i željama brodara za njihovom ponovnom uspostavom, poručio je Donald Schiozzi.

Na našu primjedbu da su prekjučer u uvali Lone, primijećena i dva broda privezana uz bove, ravnatelj nam je potvrdio dolazak dviju jedrilica u vlasništvu stranih (njemačkih) gostiju koje su imale jednodnevni vez.

– Glede uplovljavanja jahti i mega jahti puno smo optimističniji jer su sve brojniji i češći upiti za slobodnim mjestom i uvjetima koji se, vezano za mjere predostrožnosti od koronavirusa, moraju ispunjavati, rekao je Schiozzi, zaključivši da je Lučka uprava Rovinj u potpunosti spremna za turističku sezonu.

Najčitanije