19.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Rovinj: Osigurali PCR testiranje turista iz privatnog smještaja

Rovinj – foto pixabay

Kako bi olakšali boravak gostiju u Rovinju i njihov boravak učinili sigurnijim, rovinjska turistička zajednica odlučila je olakšati situaciju privatnim iznajmljivačima i gostima, s obzirom da im je za povratak kućama, potreban negativan PCR test kako bi izbjegli karantin.

Tim povodom, Turistička zajednica grada Rovinja osigurala je provođenje testiranja za goste koji borave u privatnom smještaju i ostalim manjim objektima. Gosti ne moraju odlaziti na testiranje u Županijsku Zavod za javno zdravstvo, već organizatori sami šalju materijale u Pulu, a gost dobije istog dana nalaz testa na mail.

Testiranja se za sada obavljaju u hotelima Maistre, a za prijavu je potrebno kontaktirati Turističku zajednicu Grada Rovinja. Za nekoliko dana testiranje će se moći obaviti i u rovinjskoj bolnici, potvrdio je za HRT, ravnatelj bolnice dr. Marinko Rade.

Trenutno je slovenskim državljanima za povratak kući potreban PCR test kako bi izbjegli samoizolaciju.

Tako je tokom jučerašnjeg dana testirano dvjestotinjak gostiju iz Slovenije što ih je pojedinačno koštalo 375 kuna. Onima kojima je dovoljan antigenski test, kao što su gosti iz Italije, za njega su potrošili 100 kuna.

Iz Zavoda za javno zdravstvo poručili su da dnevno mogu napraviti oko 4.000 PCR testova. Nadamo se da na ljeto kada bude i znatno više gostiju, takvih testova uglavnom neće trebati. Turistički djelatnici i dalje čekaju validaciju svih testova od strane Europske komisije, kao i da profunkcioniraju tzv. Covid putovnice. U međuvremenu uzdamo se u Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Najčitanije