19.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Gimnazijalac u pet setova savladao Budvu, osigurao mjesto u Superligi

Foto: OSCG – Gimnazijalac-plasman-u-epcg-superligu

Odbojkašice Gimnazijalca pobijedile su Budvu 3:2 (21:25, 26:28, 28:26, 25:18, 15:13) i kolo prije kraja mini lige EPCG Prve lige osigurale povratak u EPCG Superligu, dok će se Budvanke za posljednje mjesto u najjačem rangu boriti u baražu sa ekipom Rudara, pretposljednjim timom ligaškog dijela prvenstva Crne Gore.

U najuzbudljivijem meču sezone EPCG Prve lige u sportskoj sali Gimnazije u Kotoru, Budva je vodila 2:0, nakon što je dobila prvi set 25:21, potom i došla do 2:0 sa 28:26, a domaće igračice, nošene velikom podrškom sa tribina, uspjele su da spasu situaciju u trećem setu i sa 28:26 ostanu u igri.

Tada je ekipa Milana Franovića zaigrala još bolje, poravnala sa 25:18 i osvojivši drugi set na meču praktično riješila pitanje osvajača EPCG Prve lige, a potom je u taj breku, koji je takođe bio spektakularan, sa 15:13 nastavila pobjednički niz i nakon jedne sezone u drugom rangu vratila se u EPCG Superligu.

 “Čestitam mojim djevojkama na ogromnom uspjehu. Mislim da, koliko god je bilo teško – vidjeli ste da je utakmica mogla da ode u potpuno drugom smjeru – cijelu godinu smo odradili odlično, nismo izgubili nijedan meč, Budvu smo pobijedili tri puta do sada i mislim da bi stvarno bilo nepošteno da smo odlučujuću utakmicu izgubili i da smo dosadašnje tri pobjede poništili. Takođe bih zahvalio navijačima koji su bili tu. Vidjeli ste kakva je bila atmosfera – rijetko kada se u odbojci kod nas gleda ovakav ambijent. Kada vodite 2:0, pa kada odete na 2:1, duel uglavnom i ode u poraz od 3:2. Jedna lopta je odlučivala u svakom setu, sve je moglo da bude drugačije, ali stvarno mislim da smo ovo zaslužili. Vratili smo se, slobodno mogu da kažem, na velika vrata”, kazao je trener Gimnazijalca, Milan Franović.

U 9. kolu mini lige EPCG Prve lige odigraće se još dva meča za vikend. U subotu, 20. aprila sastaće se Tempo i Ivangrad u Nikšiću od 15.30h, dok će dan kasnije igrati Top Volej i Gorštak u Podgorici od 17.30h.

Posljednje kolo Prve lige u sezoni 2023/24 na programu je naredne sedmice, kada će biti uručene medalje i pehar.

Izvor:RTCG

Najčitanije