24.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Ruka pravde stići će i do Solane

Mnoge kontroverze su pratile proces privatizacije ulcinjske Solane, saopštili su iz kabineta potpredsjednika Vlade CG, Dritana Abazovića i dodali da očekuju da će ruka pravde konačno stići i do tog preduzeća.

Iz kabineta Abazovića su za portal RTCG kazali da su mnogi postupci privatizacija nekadašnjih crnogorskih privrednih giganata zapravo predstavljali klasičnu pljačku državne imovine.

“Nezamislivo je da je tako vrijedan ekološki unikat u Crnoj Gori, koji se prostire na 15 miliona kvadrata, tada procijenjen na 800 hiljada EUR. Stečaj je uveden zbog duga za električnu energiju od 14 hiljada EUR za prostor koji vrijedi 250 miliona EUR”, naveli su iz kabineta potpredsjednika Vlade.

Oni su dodali da će i neupućenim građanima biti jasno da je sa procesom privatizacije paralelno išao pokušaj devastacije i pljačke Solane.

Iz Abazovićevog kabineta su poručili da očekuju reakciju tužilaštva oslobođenog političkog uticaja struktura bivše vlasti.

“Bitno je napomenuti da su mnogi postupci privatizacija nekadašnjih crnogorskih privrednih giganata zapravo predstavljali klasičnu pljačku državne imovine, što je opštepoznata činjenica”, rekli su iz kabineta potpredsjednika Vlade.

Upravo zbog toga, kako su kazali,k čvrsto vjeruju da će tužilaštvo, oslobođeno političkog uticaja struktura bivše vlasti konačno preuzeti svoju Ustavom propisanu ulogu i pozabaviti se sa mnogim korupcionaškim aferama iz prethodnih decenija.

“U tome će, bez sumnje, imati puno posla”, dodali su iz Abazovićevog kabineta.

Izvor:Mina

Najčitanije