12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Rumunjska jahta udarila u kavez ribogojilišta kod Dugog otoka

kavez-jahta foto 057 info

Dan nakon spašavanja jedanaest brodolomaca kod Lavdare, nakon što su se nasukali na jedan od kaveza za uzgoj ribe tvrtke Cromaris, još uvijek su nepoznate okolnosti nastanka nesreće, kao i informacija tko je bio među stranim državljanima.

Nepotvrđene informacije donose bizarnu priču kako je jedan od njih bio vlasnik druge ribogojilišne tvrtke sa zadarskog područja, o čemu svjedoči činjenica da je po njega došao brod iste tvrtke, piše 057info.

Rumunjska jahta udarila u kavez ribogojilišta kod Dugog otoka

Bilo kako bilo, oštećeno je nekoliko kaveza, jer su se stranci jahtom nasukali na srednjoj liniji, a sa svake strane je po još jedan red kaveza. Informaciju da se radi o Cromarisovim kavezima potvrdila je za 057info Kristina Miljavac iz korporativnih komunikacija Adris grupe.

– Možemo potvrditi da je riječ je o kavezu u Cromarisovom uzgajalištu Žman. Na mjestu nesreće su nadležne službe i u tijeku je očevid. U tijeku je i uklanjanje plovila iz kaveza, kaže Miljavac.

Na pitanje o mogućoj šteti na samim kavezima, ali i ribi koja je možda pobjegla iz njih Miljavac još uvijek nema odgovor.

– Na kavezu je nastala šteta čiji se razmjeri tek utvrđuju. Zasad je najvažnije da prilikom nezgode nitko nije stradao i nema onečišćenja mora, kaže Miljavac.

Nakon obrade cijelog događaja utvrdit će se odgovornost, pa će se moći odgonetnuti i je li među njima bio (ne)spomenuti menadžer.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije