30 C
Kotor

Slušaj online radio

Rusija napada ukrajinske željezničke pruge da spriječi isporuku američkog oružja

Ukrajina – foto EPA

Rusija u zračnim napadima cilja ukrajinske željezničke pruge kako bi prekinula isporuku očajnički potrebnog američkog oružja na bojišnicu i otežala vojnu logistiku, objavili su u petak ukrajinskiizvori.

Sjedinjene Države odobrile su ovaj tjedan paket pomoći za Ukrajinu od 61 milijardu dolara i rekle su da bi prve isporuke trebale stići za nekoliko dana, čime bi se ublažio akutni nedostatak topničkih granata koji je mjesecima kočio kijevske snage.

Dok je pomoć finalizirana nakon šest mjeseci prepirki u Kongresu, ruski ministar obrane rekao je u utorak da će Moskva pojačati napade na logističke centre i skladišta u kojima se nalazi zapadno oružje.

Ukrajinska željeznička infrastruktura u četvrtak je bila meta ruskih napada u istočnoj regiji Donecku, sjeveroistočnoj regiji Harkivu i središnjoj regiji Čerkasiju, objavila je nacionalna željeznička kompanija.

Brojčano i oružjem višestruko nadmašujući kijevske snage, ruske snage ostvaruju zamah na bojnom polju od veljače kada su zauzele dugogodišnje uporište grad Avdijivku.

Najčitanije