20 C
Kotor

Slušaj online radio

Rusija: Odbijen napad dronovima na Moskvu

Moskva -foto Wikipedija

Rusko Ministarstvo odbrane rekao je 28. jula da je odbijen napad dronovima na “ciljeve u regiji Moskve” koji se desio tokom noći. Ministarstvo je u izjavi navelo da su dron uništile protivvazdušne snage. Nije navedena tačna lokacija gdje su dron oborile protivvazdušne snage.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin je na Telegram kanalu rekao da se pokušaj napada na Moskvu dogodio tokom noći i da nije bilo štete i žrtava, prenosi redakcija Radija Slobodna Evropa na engleskom jeziku.

Ukrajinska strana nije komentarisala izjavu ruskih vlasti.

Ovo nije prvi napad dronovima na Moskvu. U jutro 24. jula dronovi su napali Moskvu i ukrajinsko poluostrvo Krim koje je Rusija anektirala 2014. Tada je jedna bespilotna letilica pogodila skladište municije pored Džankoja, odakle je evakuisano stanovništvo nekoliko susjednih sela. Takođe je blokiran put za saobraćaj.

U Moskvi, jedan od dva drona koji su se zabili u zgrade pao je u blizini vojnog objekta Komsomolski Prospekt.

Prije toga, 30. maja je 25 dronova izvršilo je napad na Moskvu, većina je oborena u moskovskoj regiji. Ali su dva drona pogodila stambene zgrade, uzrokujući štetu na nekoliko objekata, kako je tada rekao gradonačelnik Sobjanin.

Najčitanije