9 C
Kotor

Slušaj online radio

Rusija srušila 32 ukrajinska drona iznad Moskve i ostatka zemlje

Ukrajina – Rusija – Moskava – foto Hina/EPA

U noći nakon najvećeg zračnog napada na Ukrajinu od početka rata, ruska vojska oborila je 32 ukrajinska drona iznad Moskve i ostalih dijelova zemlje, rekli su u subotu ruski vojni dužnosnici.

Dronove je presrela zračna obrana iznad ruskih oblasti Brjansk, Orjol i Kursk, u blizini ukrajinske granice, te iznad Moskovske oblasti, objavilo je ministarstvo obrane na Telegramu.

Ukrajinski napad dronovima uslijedio je nakon niza ruskih napada diljem Ukrajine u kojima je poginula najmanje 31 osoba, a 152 je ranjeno, a Kijev je priopćio da je to “jedan od najvećih raketnih napada na ukrajinske gradove i sela” otkad je Rusija pokrenula svoju invaziju u veljači 2022. godine.

Rusko ministarstvo obrane, kojeg prenosi Reuters, objavilo je da je protuzračna obrana u petak uništila 13 ukrajinskih raketa iznad južne oblasti Belgorod, Regionalni guverner je izvijestio o jednoj poginuloj osobi i četvero ranjenih.

Ministarstvo dodaje da je protuzračna obrana “osujetila pokušaj Kijeva da izvede teroristički napad”.

Vjačeslav Gladkov, guverner Belgoroda, potvrdio je da je u tom napadu oštećeno i deset kuća te da je štetu pretrpjela i vodovodna infrastruktura.

Aleksander Bogomaz, guverner Brjanska, priopćio je da je iznad njegove oblasti srušeno šest dronova te da je “spriječen još jedan ukrajinski teroristički napad”. U tom napadu nije bilo žrtava.

Izvor:Hina

Najčitanije