11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Rusija: Teretni vlak iskočio iz tračnica, uzrok sabotaža

Sabotaža je uzrok iskakanja teretnog vlaka iz tračnica drugi dan za redom u ruskoj oblasti Brjansk na granici s Ukrajinom, priopćile su u utorak Ruske željeznice.

U priopćenju kompanije navodi se da je uzrok nesreće “neovlašteno miješanje”.

U ponedjeljak je, u istoj oblasti, nakon eksplozije također iskočio jedan vlak iz tračnica, rekao je guverner Brjanske oblasti koja graniči s Bjelorusijom i Ukrajinom.

Ruski dužnosnici kažu da su skupine proukrajinske sabotaže izvele višestruke napade takve prirode otkako je Rusija napala Ukrajinu u veljači 2022.

– Neidentificirana eksplozivna naprava aktivirala se kod željezničke postaje Snežeckaja. Nema žrtava, objavio je guverner regije Brjansk Aleksander Bogomaz na Telegramu.

– Rezultat je iskakanje lokomotive i nekoliko teretnih vagona, dodao je.

Željeznička stanica Snežeckaja nalazi se jugoistočno od Brjanska.

Prema izvješćima, vlak koji je u ponedjeljak iskočio s tračnica prevozio je naftu i drvne proizvode i oko šest od 60 vagona ležalo je prevrnuto u jarku.

Iskliznuće vlaka dogodilo se nekoliko dana pošto je napad dronom izazvao požar u skladištu goriva u lučkom gradu Sevastopolju na Krimskom poluotoku koji su 2014. okupirale ruske snage.

Ti se incidenti smatraju pokušajima prekidanja ruskih linija opskrbe gorivom i streljivom dok se Ukrajina priprema za protuofenzivu koja se očekuje sljedećih dana.

Izvor:HIna

Najčitanije