8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Morsko dobro zakupljuje trajekt Pomorskog sobraćaja?!

Pomorski saobraćaj – trajekt Lepetane – Kamenari – foto Boka News

Predsjednik Upravnog odbora Morskog dobra Blažo Rađenović kazao je kako očekuje da će već od četvrtka “imati treći trajekt”.

“Siguran sam da ćemo onda, u vrlo kratkom periodu, formirati flotu koja će dati puni servis koji je, po kapacitetima, veći u odnosu na one koje smo imali u istom periodu prošle godine”, rekao je on sinoć u emisiji Reflektor na Televiziji Vijesti.

Rađenović je naglasio i da su za tri mjeseca uštedjeli građanima milion i po eura.

Naveo je da je prošlog petka raspisan tender kojim se traži zakup trajekata.

“Mislim da ćemo sjutra imati neke konkretne ponuđače, tako da ćemo već od preksjutra moći, ukoliko se to realizuje, da startuje još jedan trajekt. Tender se zatvara u 15 sati, očekujem da ćemo imati potpisan ugovor već sjutra, kako bi preksjutra možda već još jedan trajekt, pored dva postojeća, mogao da saobraća”, rekao je Rađenović.

Na pitanje kad bi brod mogao biti u funkciji, rekao je da “što se nas tiče, mogu od preksjutra”.

Rađenović je naveo da Morsko dobro raspisuje i hitnu javnu nabavku za još tri trajekta, koje će kupiti po hitnom postupku, na osnovu zaključka Vlade.

“Onda ćemo oglasiti javni poziv za nabavku još trajekata… Mislim da su se stekli uslovi da, za kratki period, ne više od 20 dana, nabavimo veći broj trajekata, ne manji od onoga što smo imali u prethodnom periodu”, dodao je.

Na pitanje od kojih kompanija se već za par dana može iznajmiti jedan ili dva trajekta, Rađenović je kazao da je ranije stavio do znanja javnosti i Pomorskom saobraćaju, koji je ranije saobraćao na liniji Kamenari – Lepetane, mogućnost da daju brodove u zakup ili da Morsko dobro od njih otkupi flotu.

“Taj poziv i danas važi, to nije ništa sporno”, kazao je.

Jedini uslov za ponuđače je, ističe, da brodovi ispunjavaju karakteristike za obavljanje prevoza na pomenutoj trajektnoj liniji.

Izvor:Vijesti

Najčitanije