15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Rusija tvrdi da je srušila i presrela 50 ukrajinskih dronova

Dron foto EPA

Ruski dužnosnici rekli su da su tijekom napada ubijena dva civila i da je zapaljeno skladište goriva.

Ministarstvo je priopćilo da je 26 bespilotnih letjelica oboreno u regiji Belgorod, 10 u Brjansku, osam u Kursku, dvije u Tuli, kao i po jedna bespilotna letjelica u regijama Smolensk, Ryazan, Kaluga i Moskva.

Vjačeslav Gladkov, guverner ruske oblasti Belgorod koja graniči s Ukrajinom, rekao je da su dva civila ubijena kao rezultat napada dronom.

Kasnije je rekao da su trudnica i njezino nerođeno dijete odvojeno umrli u bolnici od rana zadobijenih nakon što je Ukrajina granatirala selo Novaya Tavolzhanka u okrugu Shebekino.

Guverner ruske regije Kursk Roman Starovoit rekao je u aplikaciji Telegram da je selo Tyotkino, koje je često izloženo granatiranju, napadnuto kazetnim streljivom. Nitko nije ozlijeđen.

Izvor iz ukrajinske obavještajne službe rekao je Reutersu da je Ukrajina tijekom noći izvela napad dronovima velikih razmjera, ciljajući na energetska postrojenja koja podržavaju rusku vojno-industrijsku proizvodnju.

Ukrajina službeno ne potvrđuje niti negira napade na rafinerije u Rusiji, ali kaže da su postrojenja legitimne mete koje pomažu ruskim vojnim naporima.

Rusija kaže da su ukrajinski napadi dronovima teroristički.

Najčitanije