19 C
Kotor

Slušaj online radio

Rusija: Ukrajinski borci čvrsto “blokirani” u čeličani Azovstal

Ukrajina – Azovstal – foto EPA

Rusko ministarstvo obrane objavilo je u petak da su ukrajinski borci i strani plaćenici “sigurno blokirani” u čeličani Azovstal u ukrajinskom gradu Mariupolju.

Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je u četvrtak svom ministru obrane da blokira ogromni kompleks Azovstal “da ni muha ne može proći” umjesto da ga uništi.

Ministarstvo obrane priopćilo je da je Rusija u petak pogodila desetke ciljeva u ukrajinskim regijama Donecku i Harkivu.

Ministarstvo je preostale borce ukrajinskog bataljuna Azov, koji se skrivaju u čeličani, nazvalo nacistima.

“Svi ostaci ukrajinskih ‘azovskih’ nacista, zajedno sa stranim plaćenicima iz Sjedinjenih Država i europskih zemalja, sigurno su blokirani na teritoriju tvornice Azovstal”, navodi se u priopćenju.

“Nacisti ignoriraju naše zahtjeve da puste žene i djecu, koja su navodno s njima, da slobodno odu u bilo kojem smjeru.”

Putin je naredio napad na Ukrajinu 24. februara kako bi proveo demilitarizaciju i “denacifikaciju” zemlje, što su Kijev i Zapad odbacili kao neutemeljeni izgovor za rat.

Ministarstvo obrane priopćilo je da se situacija u Mariupolju, gradu koji je razrušen u najtežim borbama u osam tjedana rata, “vratila u normalu” i da se isporučuje humanitarna pomoć.

Također su objavili da je ruska vojska zauzela veliko skladište oružja u ukrajinskoj regiji Harkiv, izvijestila je novinska agencija TASS.

Ministarstvo obrane je objavilo da je u skladištu bilo tisuće tona streljiva, navodi TASS.

Izvor:Hina

Najčitanije

Bokeski-Forum_320x250