14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Ruske vlasti majci Navaljnog: Ili pokop u tajnosti ili ćemo ga pokopati u Sibiru

Ljudmila Navaljnaja u Kharpu, kaznenoj koloniji u Sibiru Foto: Maxim Shemetov / REUTERS

Glasnogovornica pokojnog Alekseja Navaljnog u petak je rekla da su ruske vlasti njegovoj majci kazale kako će njezin sin biti pokopan na području kaznene kolonije u kojoj je umro, osim ako ona u roku od tri sata ne pristane na to da ga pokopa tako da ne organizira javni ispraćaj.

Navaljni, najpoznatiji i jedan od najžešćih političkih protivnika predsjednika Vladimira Putina, iznenada je umro prije tjedan dana u arktičkoj kaznenoj koloniji u kojoj je služio kaznu u trajanju od više od 30 godina.

Njegova majka Ljudmila (69) već danima od vlasti traži da joj predaju sinovo tijelo kako bi ga mogla pokopati na način koji bi njegovim prijateljima, članovima obitelji i pristašama omogućio da mu odaju počast.

Glasnogovornica pokojnog Alekseja Navaljnog, Kira Jarmiš na X-u je napisala: “Prije sat vremena istražitelj je nazvao Aleksejevu majku i dao joj ultimatum – ili će u roku od tri sata pristati na tajni sprovod bez javnog ispraćaja ili će Aleksej biti pokopan u krugu kaznene kolonije.”

Jarmaš je rekla da Navaljnijeva majka nastavlja odbijati takav ultimatum te i dalje zahtijeva da joj se preda sinovo tijelo.

Zasad ruske vlasti nisu komentirale razvoj događaja.

Najčitanije